Vineri,
21.06.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Interzis sub 18 ani. La mancare

Când te păleşte în cerul gurii ai toate şansele să ieşi afară din restaurant / fast-food cu gura deschisă şi cu balele curgându-ţi pe bărbie. Şi să te dai cu fundul de pământ şi tot n-ai mâncat aşa ceva în viaţa ta. Mâncare şi adrenalină dintr-o îmbucătură. Nu-i de mirare că unele preparate sunt interzise persoanelor sub 18 ani.
Credeam că cea mai iute mâncare gustată vreodată a fost la o cabană în Munţii Apuseni. Deşi s-a întâmplat de mult, prin anii `80, îmi amintesc limpede ca lumina zilei că la o ciorbă de burtă grasă şi plină de smântână a venit un ardei atât de iute încât după prima muşcătură cuiva de la masă a început să-i şiroiască sângele pe nas. Şi vorbesc despre un moţ, născut şi crescut în Apuseni, om obişnuit cu mâncarea zdravănă. E, ardeiul ăla e mic copil pe lângă ce am găsit la The Hot Factory în Sibiu!
Cătălin Ene, patronul, este un fan al mâncărurilor iuţi. Şi mai mult din glumă, la distracţie cu pritenii, a deschis un fel de restaurant spre fast-food pe strada Someşului. Tuturor le place mâncarea iute şi au zis că fac şi ceva original şi o mini-afacere. Se întâmpla acum două luni. Dacă mergi astăzi la prânz ai toate şansele să faci trotuarul vreun sfert de oră până prinzi un loc liber înăuntru. “Ideea este că am făcut-o să ne distrăm, să ne simţim bine între noi şi acum a luat amploare. Acum vin clienţi zilnic, s-a format un grup de clienţi fideli şi nu mai pot da înapoi. Sunt foarte mulţi germani care mănâncă la noi şi chiar avem cerere pentru franciză. Românii cunosc numai sarea şi piperul. Noi cred că am reuşit să fim originali. Este o bucătărie adaptată ca să fie picantă. în afară de preparatele de pui nu ştiu să mai aibă cineva astfel de preparate în Sibiu sau prin România”, povesteşte bucătarul, chelnerul, sfătuitorul, amicul şi patronul Cătălin Ene.
Pe scurt, mâncărurile sunt împărţite pe litere de la A la F. A însemnă aproape deloc picant. Ca să vă faceţi o idee, un om obişnuit nu poate duce mai mult de D. La E şi F, dacă nu eşti obişnuit cu mâncărurile iuţi, te trăzneşte dracu-n gură! Cine a îndrăznit să pună pe limbă E şi F a ajuns în Hall of Fame al restaurantului cu tot cu poză. D-asta şi sunt interzise minorilor.
Nu-i periculos dar nu-i nici pentru oricine. “Dacă am un client nou şi nu-l cunosc, mai întâi îi dau să guste. Aici nu facem glume proaste. De la D începe să doară. Nici nu dau mâncarea la pachet, trebuie să fie aici să văd eu. Avem şi antidotul pregătit în caz că e prea tare. în maxim 10 minute dispare efectul”, mai spune Cătălin, explicând astfel şi de ce ţine neapărat să fie tot timpul prezent.
în loc încheiere vă mai spun doar că dacă nu faceţi pe vitejii şi vă aruncaţi cu capul înainte, mâncarea iute este chiar sănătoasă pentru organism şi vă scapă de multe probleme de stomac şi tranzit intestinal. Aţi văzut voi chinezi sau asiatici morţi de la mâncarea iute?

Recomandarea Turnul Sfatului:

După ce vă obişnuiţi puţin cu senzaţiile trebuie neapărat să încercaţi Ruleta Rusească cu Chili. Bucăţele de currywurst sunt preparate să pişte de la A la D, sau chiar mai sus dacă îţi dă voie Cătălin. Apoi sunt acoperite cu sos şi puse pe o farfurie care se învârte. Guşti câte o bucăţică după cum ai noroc. Punem pariu că fugi în stradă cu gura până la urechi şi stingi cu ce apuci?


Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

ciprian

Acum 14 ani

vreu jocuri cu prosti
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus