Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Stirile normale de saptamana aceasta

Această rubrică include ştiri referitoare la evenimente reale ce au sau ar trebui să aibă loc în cursul acestei săptămâni. Cu un mic efort de imaginaţie,  am încercat să le dăm o finalitate demnă de o ţară normală. Aşa ar trebui să se întâmple. Mai mult ca sigur, însă, realitatea ne va contrazice.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat firma câştigătoare a licitaţiei pentru construirea celei de-a doua secţiuni a centurii ocolitoare a Sibiului. Este vorba de consorţiului Max Boegl şi Comtram. Oferta acestora a fost declarată câştigătoare luându-se în considerare faptul că cele două societăţi lucrează de mai bine de un an la prima secţiune a centurii. Prin urmare, având organizarea de şantier realizată, echipamentele şi constructorii la faţa locului, se reduc costurile şi timpul de realizare a celor 2,4 km de autostradă şi de reabilitare a celor 3,6 km de drum judeţean. Nicio firmă din cele opt concurente nu a depus contestaţie, iar reprezentanţii CNADNR şi-au cerut public scuze pentru întârzierea de câteva săptămâni înregistrată în procesul de selectare a ofertei câştigătoare.


Elevii din satele îndepărtate din judeţul Sibiu pot răsufla uşuraţi. Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului a transmis recent o notă Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu în care se arată că cerere formulată de inspectorul general Constantin Catrina privind necesitatea a încă opt microbuze şcolare pentru judeţul Sibiu a fost aprobată pe loc. Prin urmare, zilele acestea la Sibiu trebuie să sosească încă opt microbuze noi, cu dotări de ultimă generaţie, de care se vor bucura peste o două sute de elevi, din satele Sebeşu de Jos, Şomartin, Rod, Armeni, Stejărişu, Movile, Noiştat, Netuş şi Glîmboaca. Mai mult decât atât, şi cele două microbuze aflate de ceva timp în reparaţii au ieşit ca noi pe porţile service-urilor auto şi au pornit deja către primării.


Magistraţii Curţii de Apel Aba Iulia au dat câştig de cauză Consiliului Judeţean Sibiu în procesul cu SC Construcţii de Căi Ferate şi alte Căi de Comunicaţie SA Sinaia. Firma din Sinaia a atacat în contencios administrativ şi fiscal decizia CJ Sibiu de a acorda, prin licitaţie publică, reabilitarea drumului Sibiu - Agnita consorţiului format din Con-A, Sinecon, SC DPC SA şi Comtram. Prin decizia Curţii de Apel Alba Iulia, dată pe 8 septembrie, se deblochează, astfel, lucrarea de aproximativ 60 de milioane de lei, din care aproape 50 vin din fonduri europene. Mai mult, în şedinţa din 9 septembrie, magistraţii aceleiaşi curţi au deblocat şi lucrarea de reablitare a drumului ce leagă DN1 de Agnita, prin Noul Român, Cârţa, Săsăuş şi Chirpăr. Rezultatul licitaţiei organizată de CJ Sibiu pentru reabilitarea acestui drum a fost contestat în instanţă tot de CCFC Sinaia.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus