Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Brukenthal expune astazi la Paris

Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu vernisează în această seară de la ora 19:00, la Paris, expoziţia „Brueghel, Memling, Van Eyck, la collection Brukenthal”.
 De câteva luni muzeul sibian pregăteşte şi a trimis la Paris cele mai importante exponate pe care le are în patrimoniu: colecţia flamandă. Expoziţia este organizată în parteneriat cu Muzeul Jacquemart-André din Paris şi reprezintă, după cum a descris-o Sabin Luca, directorul MN Brukenthal, unul din cele mai importante evenimente culturale organizate de ţara noastră în străinătate în ultimii ani. La evenimentul din această seară va fi prezent şi ministrul culturii şi cultelor din România, Theodor Paleologu. „Expoziţia oferă ocazia ca publicul francez să cunoască patrimoniul excepţional al Muzeului Brukenthal şi va fi, în acelaşi timp, prin organizarea în reciprocitate a evenimentului la Sibiu, o oportunitate pentru publicul românesc de a vedea, la Muzeul Brukenthal, o expoziţie cu opere ale şcolii flamande, mai puţin cunoscute în România, aflate în colecţiile muzeului Jacquemart –André”, arată reprezentanţii Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului, într-un comunicat de presă. Parizienii vor putea admira tablourile Muzeului Brukenthal până în data de 11 ianuarie, moment în care capodoperele se vor întoarce la Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus