Duminică,
05.02.2023
Ninsori Usoare
Acum
-5°C

Tribuna, 10 septembrie

Tribuna dă astăzi o palmă programului „Prima Casă”. Potrivit cotidianului, din cei 2800 de sibieni înscrişi la creditele disponibile prin acest program, doar 11 au şi reuşit să obţină banii. „Se spune că e criză şi oamenii nu au bani pentru programul guvernamental "Prima casă"! Nimic mai fals! Oamenii au bani, dar sunt puşi în dificultate chiar de către cei care ar trebui să îi ajute. Deşi ar fi trebuit să aştepte contractul avizat de Fond în termen de maximum 14 zile, oamenii au de aşteptat şi mai mult de două luni până când îşi vor putea trece casa mult visată pe nume. Termen mult prea mare, ţinând cont de faptul că antecontractele nu se semnează pe o perioadă mai mare de 45 de zile. Şi în Sibiu sunt cazuri în care dosarul a plecat de la bancă pentru a fi semnat de Fondul de Garantare şi au trecut aproape 3 luni de când nu s-a întors avizat. Explicaţia e simplă. Doar din Sibiu, pleacă în medie, 45 de dosare zilnic ale celor care îşi permit să acceseze un astfel de credit. în fiecare zi, la Fond ajung, din ţară, între 5 şi 600 de dosare, dar de acolo nu pleacă înapoi mai mult de 150 pe zi. Exasperaţi, cumpărătorii se roagă de vânzători să îi mai păsuiască, dar sunt oameni care şi-au pierdut banii şi răbdarea şi au renunţat la "Prima Casă”, scrie Tribuna.Tot Tribuna publică o poziţie a deputatului FDGR, Ovidiu Ganţ, care va cere expres ca minoritatea germană să aibă aceleaşi competenţe în limba şi literatura română precum populaţia majoritară. „Pentru acest lucru, deputatul a depus la Camera Deputaţilor o propunere de modificare în termen a proiectului de lege privind educaţia, pe care urmează ca Guvernul să-şi asume răspunderea. "La articolul 179(2) care prevede că , vă rugăm să adăugaţi sintagma ", se arată în documentul pe care Ganţ l-a depus la Camera Deputaţilor”, scrie Tribuna.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus