Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Drept la replica

În numărul trecut al publicaţiei dvs. a apărut un material referitor la promisiunile mele de campanie din toamna anului 2008. Permiteţi-mi vă rog să fac unele precizări referitoare la acest subiect.
Mai întâi un lucru de principiu: programul meu electoral a fost conceput pentru un mandat de 4 ani de zile. Prin urmare, o evaluare completă şi onestă a promisiunilor mele electorale din 2008 se va putea face în toamna anului 2012.

Punctual, precizez următoarele:

1)    Centura ocolitoare a fost promisiunea-simbol a PDL Sibiu în campania electorală pentru alegerile parlamentare. Iar această promisiune este pe cale de a fi îndeplinită. S-a alocat cea mai mare parte din fondurile necesare, lucrările au avans mult, iar 80% din şosea e deja finalizată. Sunt convinsă că şoseaua va fi terminată în câteva luni, iar meritul pentru acest lucru aparţine parlamentarilor PDL Sibiu, care s-au zbătut pentru alocarea fondurilor necesare. A existat şi există deci un Parteneriat pentru Şoseaua Ocolitoare a Sibiului, realizat între parlamentarii PDL de Sibiu, Prefectura Sibiu şi Ministerul Transporturilor. Faptul că la acest parteneriat nu au aderat alţi lideri locali sau alte instituţii locale e regretabil, însă PDL nu are aici nicio vină.
2)    Sprijinirea sistemului de învăţământ din Sibiu e un lucru care m-a preocupat din prima lună a noului meu mandat de deputat. Până acum, am reuşit să aduc fonduri de la bugetul de stat pentru şcoala generală nr. 13 din Sibiu. De asemenea, am făcut donaţii personale şi am determinat realizarea de investiţii în alte şcoli şi grădiniţe din Sibiu. Asigurarea de fonduri pentru construcţia de creşe şi grădiniţe e un lucru de care mă voi ocupa în continuare, însă construcţia efectivă de şcoli şi grădiniţe stă în responsabilitatea ministerului Educaţiei şi Sanătăţii care nu au reuşit încă să canalizeze resursele pentru asta. Introducerea pensiei sociale minime de 350 lei noi e o promisiune îndeplinită. Începând cu 1 aprilie 2009 s-a introdus pensia socială minimă de 300 de lei, iar începând cu 1 octombrie 2009 această pensie va fi mărită la 350 lei noi. Actul normativ a fost deja adoptat de guvernul României.
3)    Sprijinirea bisericilor sibiene şi realizarea Parteneriatului Stat-Biserică sunt lucruri de care mă ocup îndeaproape. Am reuşit să aduc fonduri de la bugetul de stat pentru biserica din strada Rusciorului, iar legea care priveşte realizarea Parteneriatului Stat-Biserică va fi pusă în curând pe agenda comisiilor din Parlament. Sunt convinsă că legea va fi adoptată în prima parte a anului 2010, iar proiectele pentru finanţare se vor putea depune din toamna anului viitor.
4)    Înfiinţarea Oficiului pentru Protecţia Drepturilor Pacienţilor e un demers pe care-l urmăresc cu mare atenţie. Astăzi, proiectul de lege este în Senatul României îşi aşteaptă rândul să fie dezbătut. Îi voi informa pe sibieni imediat ce încep dezbaterile. Pentru construirea unui nou spital judeţean în Sibiu, voi insista ca acest lucru să fie pus pe agenda de priorităţi pentru investiţii şi să fie prins în bugetul de stat pe anul 2011, după trecerea crizei economice.
5)    Taxa auto a fost redusă în februarie 2009, în urma deciziei guvernului şi a unor negocieri avute cu Comisia Europeană. De asemenea, această taxă a fost stabilită în aşa fel încât să nu încalce directivele europene şi să fie cât mai corectă faţă de cumpărătorii de maşini – fie ele noi sau luate la mâna a doua. Faptul că protestele sociale legate de această taxă au încetat e semnul că s-a găsit soluţia cea bună.  
6)    Introducerea Parlamentului unicameral e un proiect pe care nu l-am abandonat. Într-o perioadă de criză economică, există însă priorităţi guvernamentale şi parlamentare legate de combaterea crizei. După trecerea crizei economice (adică în 2010, după toate estimările), PDL va relua tema parlamentului unicameral în contextul reformei constituţionale.
7)    Realizarea locului de joacă pentru copii în cartierul Vasile Aaron depinde de avizul dat de proprietarii terenului. N-am uitat promisiunea şi continui demersurile pentru deblocarea situaţiei.  

Cu mulţumiri,

Raluca Turcan
Deputat de Sibiu
Vicepreşedinte al Partidului Democrat Liberal
9 septembrie 2009

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

Selim Murfatlarus

Acum 13 ani

Completare la replica: activitati in primaria Sibiului- image-bits.ro/view.php?image=28561
Raspunde

Eugen Barbu

Acum 13 ani

Pentru parcul din Vasile Aaron 1: Terenul apartine Primariei 2: Avizul a fost retras in Primavara dela Fundatia Eugen Barbu. Se doreste un proiect mai mare decat ce am propus. Bafta...
Raspunde

Miercuri

Acum 13 ani

EUGEN BARBU de pare ca mananca in continuare cacat asa cum a mancat si in campanie!
Raspunde

matinal

Acum 13 ani

ce gusturi fine are Miercuri!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus