Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Institutul de Montanologie Cristian are datorii la stat

Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Montanologie Cristian este singura instituţie care înregistra, la mijloocul anului, datorii către bugetul de stat, potrivit datelor comunicate de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Sibiu. Institutul, înregistra atunci debite restante la bugetul general consolidat al statului în valoare de 1.387.958,00 lei, fapt care a adus instituţiei publice un dosar de executare silită. Conducerea institutului însă a cerut păsuire. "Institutul a solicitat în instanţă suspendarea executării silite, iar cauza se află în curs de soluţionare în fază de recurs. Prin Legea nr. 45 / 2009, Institul va fi reorganizat în instituţie publică cu finanţare din venituri proprii şi subvenţii de la bugetul de stat, urmând ca prin Hotărâre de Guvern să beneficieze de facilităţi privind obligaţiile fiscale", precizează Direcţia de Finanţe Sibiu. Următorul termen în dosarul în care institutul solicită suspendarea executării silite a fost fixat pe 5 octombrie. Directorul general al institutului, Mariana Rusu a evitat să explice cauzele care au dus la acumularea datoriilor către stat. Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Montanologie Cristian are în administrare 534,94 hectare de teren.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

xxx

Acum 14 ani

Atita timp cit marea directoare, Radac , de la institutul din Cisnadie vine la ora 12 si pleaca la 13, odata la 2 zile, ce sa ne mai miram ca au datorii la stat, cind acesti escroci sint platiti de stat sa-si faca afacerile personale, iar ei sint platiti 10 ore, 5 zile pe saptamina?! Verifica cineva lucrurile astea?! Verificati si vedeti ca o sa mai descoperiti inca o sumedenie de nereguli!
Raspunde

Sibianul

Acum 14 ani

"Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Montanologie Cristian are în administrare 534,94 hectare de teren." Mai vindeti ceva din terenul asta catre CNADR la autostrazi apoi ceva la primaria cristian si Sibiu si sa faca = 0 datorii, asta inseamna reorganizare nu aveti bani dar avetii un patrimoniu mai ceva ca biserica evanghelica din sibiu
Raspunde

un cunoscator

Acum 14 ani

bine ar fi ca in toate domeniile sa vorbeasca doar cei care sunt in cunostinta de cauza problemele unui director de unitate agricola cu 400 de hectare in subordine in judet si cu trei sectoare de activitate se desfasoara nu doar in biroul directorial daca v-ar mai mai interesa si altceva in afara de desfiintarea statiunilor de cercetare ca sa profite doar niste ESCROCII ADEVARATI de terenurile si patrimoniul unitatiilor de cercetare , nu v-ati mai lega de niste parliti de cercetatori care nu-si iau salariile cu lunile , si poate ati sti si ca ICDM nu este format doar din SC Cisnadie , ca de aia ii zice ICDM CRISTIAN Dar ar fi bune niste locuri de vile MOKA prin livezile de la CIsnadie , NU? Saraca tarisoara , bine ca toti neavenitii isi dau cu parerea , ca doar traim in vremea lui Dabija , iar poporul roman zice "Sa moara , vecinu , sa-i iau eu capra !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus