Duminică,
02.10.2022
Parțial Noros
Acum
16°C

Reabilitarea retelelor de apa si canalizare din Medias: 95 de milioane de lei

Societatea Apa Târnavei Mari a lansat licitaţia pentru angajarea constructorilor care să reabiliteze reţelele de apă şi canalizare din municipiul Mediaş. Valoarea lucrărilor este estimată la 95 de milioane de lei, inclusiv TVA. Contractul scos la licitaţie de Apa Târnavei Mari are drept obiective principale reabilitarea şi extinderea conductelor de apă cu diametre cuprinse între 63 şi 630 mm: 5,06 km reprezintă aducţiuni, 28,3 km reprezintă reabilitare şi 13,5 extindere de reţea. Totodată, viitorul contract va include şi reabilitarea a două staţii de pompare (str. Hermann Oberth şi zona Greweln), reabilitarea rezervorului de apă de pe str. Perşani şi construirea altor două în zonele Gloria şi Greweln. Canalizarea va fi reabilitată şi extinsă pentru zonele în care aceasta are dimensiuni cuprinse între 300 şi 800 de mm. Va fi construită o nouă reţea de 19,83 km, cea existentă de 22,43 km va fi reabilitată şi alte nouă staţii de pompare a apei uzate vor trebui construite. Durata executării lucrărilor este prevăzută la 24 de luni. Finanţarea este asigurată dintr-un grant UE 80,77%, de la bugetul de stat în proporţie de 12,35%, din bugetul local va fi plătit 1,9 la sută, iar restul de 4,98% provine dintr-un împrumut al SC Apa Târnavei Mari SA. Deschiderea ofertelor ce vor fi depuse în cadrul acestei licitaţii este programată pentru 5 noiembrie anul acesta.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Sorostineanu

Acum 13 ani

Ma bucur ca se rezolva cu apa la Medias dar pe nimeni nu intereseaza ca in Sorostin, Seica Mica s-au facut investitii mari pentru a fi realizata reateaua de distributie a apei si acum de 3 luni de zile se sta pe "uscat", nefunctionand nimic, pic de apa nu mai vine. halal conducerea primariei Seica Mica. Partidul sa traiasca!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus