Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
19°C

PSD Mediaș anunță că a strâns peste 3.000 de semnături pentru reducerea prețului la apă. Sediul organizației a fost găsit cu racord ilegal

PSD Mediaș anunță că a strâns peste 3.000 de semnături pentru reducerea prețului la apă. Sediul organizației a fost găsit cu racord ilegal

Social-democrații din Mediaș au anunțat astăzi că au depus la Primăria Municipiului Mediaș cele 3.171 de semnături strânse pentru petiția "Reduceți prețul apei la Mediaș", inițiată de senatorul Claudiu Mureșan.

Inițiativa vine în contextul în care societatea Apa Târnavei Mari a identificat un racord ilegal la apă la sediul organizației PSD Mediaș, în luna mai.

”Încă din luna martie, au fost trimise semnale de alarmă către furnizorul regional, însă prețurile practicate de ATM Mediaș au continuat să crească, împovărând cetățenii municipiului. În ultimii cinci ani, aproape 500 de cereri de executare silită au fost înaintate instanței de către ATM, fapt care evidențiază dificultățile cetățenilor în a-și plăti facturile.

Compania Apa Târnavei Mari (ATM) este chemată să ia măsuri urgente pentru a controla prețurile serviciilor sale. Consiliul Municipal Mediaș, în calitate de acționar majoritar, are obligația legală să se asigure că furnizorul regional este bine condus și că locuitorii municipiului Mediaș și ai celorlalte localități din nord-estul județului Sibiu beneficiază de servicii de calitate la prețuri corecte.

Așteptăm cu interes reacția celor responsabili de compania ATM și sperăm că vor lua măsuri rapide și eficiente pentru soluționarea acestei probleme stringente”, informează social-democrații din Mediaș într-un comunicat de presă.

Sediul PSD Mediaș, găsit racordat ilegal la rețeaua publică de apă

Societatea care administrează alimentarea cu apă în nordul județului a depistat în 13 mai că sediul PSD din Mediaș e racordat ilegal de mai mult timp la rețeaua de apă.

”În data de 13.05.2024, angajații societății noastre au verificat imobilul situat în Mediaș, Piața Regele Ferdinand nr. 28, constatând că utilizatorul spațiului respectiv folosește apa din rețeaua publică fără a fi contorizat și fără a avea încheiat un contract de furnizare a serviciilor cu Operatorul Regional. Așa cum este consemnat în Procesul Verbal încheiat la fața locului, cităm: „În urma verificării instalației imobilului situat la adresa menționată am constatat următoarele: instalația de furnizare a apei este în stare de funcționare pentru o baie și o bucătărie, iar consumatorul nu este contorizat”. Totodată, în Procesul Verbal se menționează că „Organizația Municipală PSD Mediaș nu deține contract de furnizare a apei și ca atare nu se emit facturi de plată a consumului””, a anunțat atunci Apa Târnavei Mari.

Claudiu Mureșan este de câteva luni președintele organizației municipale Mediaș a PSD și spunea atunci că nu știa de această situație.

Ales senator pe listele USR, el are acum cabinetul parlamentar chiar în sediul din Piața Regele Ferdinand nr. 28.

”Eu sunt de câteva luni și încerc să rezolv problemele, inclusiv pe cele administrative. Din păcate, foștii conducători ai filialei au considerat probabil că sunt neimportant să rezolve problemele administrative ale organizației. Încă nu știu care sunt situațiile la utilități, la branșamentele de gaz, curent și așa mai departe.

Nu știu dacă situația e așa sau nu, însă în niciun caz nu cred că asta are ca vină conducerea actuală a filialei. Dacă e așa situația, pentru că, repet, nu am fost înștiințat, dar dacă e așa, atunci probabil că ar trebui să se întrebe cei de la Apa Târnavei Mari câte astfel de situații sunt în oraș, și dacă nu cumva această situație e o consecință a prețului practicat de societate, unul extrem de mare”, a precizat atunci senatorul social democrat.

Claudiu Mureșan atacă însă societatea de apă pentru că în toată această perioadă nu a verificat dacă are contracte cu toți consumatorii unde se livrează apă.

Ce propune PSD Mediaș:

  1. Audit și transparență: Realizarea unui audit al activității ATM Mediaș pentru evaluarea performanței. Raportul să fie public și să explice motivele creșterii prețurilor, oferind, totodată, soluții pentru restructurare și reorganizare, menit să asigure un control mai eficient al prețurilor la serviciile de apă și canalizare.
  2. Măsuri imediate pentru reducerea costurilor: Limitarea veniturilor conducerii companiei până la atingerea criteriilor de performanță; eliminarea posturilor de conducere neesențiale; reducerea pierderilor de apă din rețea; implementarea de tehnologii avansate de detecție a scurgerilor;
  3. Promovarea eficienței și economisirii: Tarife progresive în funcție de consum; identificarea de soluții pentru utilizarea apei de ploaie; atragerea de fonduri europene pentru infrastructură;
  4. Depolitizarea și profesionalizarea managementului: Depolitizarea Consiliului de Administrație al ATM Mediaș; recrutarea de profesioniști cu abilități manageriale și experiență în domeniu;
  5. Energie regenerabilă: Utilizarea surselor de energie regenerabilă pentru operațiunile de tratare a apei de consum și a apelor uzate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Marius Balan

Acum 2 săptămâni

Un senator al Romaniei face o petitie??? Pai nu poate sa faca altceva din calitatea de parlamentar si inscris in unul dintre partidele aflate la guvernare?? De noaptea mintii.....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus