Marţi,
04.10.2022
Parțial Noros
Acum
10°C

Sibiul a rezolvat problema gropilor de gunoi

Judeţul Sibiu este printre cele 24 de judeţe care au rezolvat în totalitate problema primei faze a închiderii gropilor de gunoi neconforme cu cerinţele Uniunii Europene. Cele mai mari probleme din acest punct de vedere se întâlnesc în judeţul Teleorman, unde 115 gropi de gunoi sunt încă deschise şi folosite. Următoarele judeţe cu probleme sunt Dolj, cu 101 gropi, Constanţa cu 69, Olt şi Tulcea cu 65. Cea de-a patra conferinţă IMPEL, desfăşurată la Sibiu, a adus uşurare pentru autorităţile române. Cu ameninţarea deschiderii procedurilor de infringement pentru situaţia gropilor de gunoi la nivelul întregii ţări, autorităţile au primit un vot de încredere din partea liderilor Comisiei Europene pe probleme de mediu. „Atâta timp cât noi arătăm bunăvoinţă faţă de respectarea normelor europene, Comisia nu intenţionează să demareze nicio procedură de infringement. Cu toate astea, nu ne lăsăm pe tânjeală, chiar dacă am rezolvat problema a 85% dintre gropile de gunoi ale ţării”, spune Silvian Ionescu, comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu. De la începutul lunii ianuarie a acestui an, comisarii Gărzii au verificat peste 2400 de comune şi au identificat 6900 de gropi de gunoi. Dintre acestea doar 700 mai funcţionează în acest moment. Ultimele două gropi închise în judeţul Sibiu sunt cele de la Jina şi Poiana Sibiului. „Toţi primarii din Sibiu s-au conformat cerinţelor impuse de noi. Jina şi Poiana Sibiului au încheiat contractele de ridicare a gunoiului iar contractele sunt în regulă”, spune Duţu Vasilescu (foto), comisarul şef al Gărzii de Mediu Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

2 comentarii

Sc

Acum 13 ani

Ce se intampla cu gunoiul Sibiului? Exista posibilitate de reciclare hartie, plastic sticla si gunoi menajer?
Raspunde

Gretel

Acum 13 ani

Există. Pentru hîrtie, societatea Recup, pe str. Tîrgul Fînului, în curte la Libertatea. Pîna acum o jumătate e an mai era REMAT-ul, dar nu mai primeşte hîrtie, doar fier vechi. Pentru plastic am găsit o firmă în Orlat, producătoare de mase plastice. Sticlă, din păcate, nu ştiu unde.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus