Luni,
22.07.2024
Parțial Noros
Acum
27°C

Lasati centura sa fie scumpa!

Pentru că s-au zgârcit la făină şi au pornit cu un proiect prost, autorităţile centrale ale acestei ţări s-au trezit cu un şantier al centurii ocolitoare a Sibiului aproape imposibil. Erori de proiectare peste erori de calcul, aruncate peste o scumpire bruscă în domeniul construcţiilor, au făcut ca cei de la Todini să îşi ia rapid tălpăşiţa de pe acest şantier. Au trecut, din septembrie 2006 până în vara anului trecut, luni bune, în care toate aceste erori de proiectare nu au fost îndreptate. Să dea şi cei de la Max Boegl şi Geiger cu capul de toate aceste probleme. De exproprieri insuficiente, de reţele de utilităţi uitate în mijlocul centurii. Acum, la secţiunea a doua a centurii, schema erorilor iniţiale se repetă. Dintr-un algoritm birocratic pe care nimeni nu o să îl poată doborî, câştigătoare a licitaţiei a fost scoasă firma braşoveană Vectra Service. Firmă puternică, nimeni nu poate susţine contrariul. Dar care, în mod nedemonstrabil prin acte, a câştigat această licitaţie datorită supapelor politice care au funcţionat perfect. A câştigat cu un preţ aproape imposibil de mic - jumătate din cel estimat "înaintea crizei". Prin urmare, viitorul centurii ocolitoare al Sibiului se conturează în două scenarii. În primul, cei de la Vectra Service termină cei 2,7 km de autostradă până la intersecţia cu drumul Ocnei. De aici, până la intersecţia cu DN1 la Aeroportul Sibiului mai trebuie făcută doar o reabilitare "banală" a 3,3 km de drum cu două benzi, reabilitare care se poate traduce şi printr-o fuşăreală a lucrărilor. Prin urmare, imediat după tăierea panglicilor, porţiunea de drum poate fi reintrodusă în reabilitări, lungite şi prelungite, dar care să permită o oarecare circulaţie pe centură. Iar lumea să fie "oare`ş cum" mulţumită. Celălalt scenariu implică jocuri de culise mai ample, prin care celor de la Vectra Service să li se permită creşterea preţurilor cu un maxim legal de cel mult 50 %. Scenariu care ar putea funcţiona doar dacă, la putere, rămâne PD-L. Altfel, după alegerile din această iarnă, am putea să ne luăm adio, din nou, de la centura Sibiului pentru încă mulţi ani de acum încolo.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Cisnadianu' Turmentat

Acum 14 ani

Hai bah' Delene!? Ai ramas cu sechele? deci daca nu votam Base, aici la Sibiu...ramanem fara centura "pentru încă mulţi ani de acum încolo". Tu gandesti ce scrii, sau scrii dupa ce gandesc altii? Inscrie-te frate in PD-L poate te pune sef de campanie si iti poti desfasura liber bufeurile politice.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus