Vineri,
09.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Service auto închis de inspectorii RAR, la Sibiu. Amenzi de 8000 de lei

Service auto închis de inspectorii RAR, la Sibiu. Amenzi de 8000 de lei

Departamentul Supraveghere Piață al Registrului Auto Român a făcut recent 655 de controale la societăți din toată țara, printre care și la service-urile auto din județul Sibiu.

În urma verificărilor, inspectorii RAR au închis peste 200 de service-uri care nu aveau autorizație de funcționare. RAR a suspendat activitatea la alte 49 de service-uri care nu și-au menținut condițiile inițiale de autorizare. Acestea își vor putea relua activitatea după maximum 30 de zile, doar dacă rezolvă problemele pentru care au fost amendate.

În județul Sibiu a fost oprită activitatea pentru un service auto, iar un al doilea are activitatea suspendată. Totodată au fost aplicate mai multe sancțiuni contravenționale ce însumează 8.000 de lei.

”Sancţiunile au fost aplicate pentru efectuarea de activităţi de reparaţii la sistemul de rulare fără a deţine Autorizaţie Tehnică, neconformitatea de a nu efectua inspecţiile finale care să garanteze că autovehiculul corespunde condiţiilor şi reglementărilor legale privind admiterea şi menţinerea în circulaţie, neconformitatea de a nu-şi păstra şi respecta condiţiile iniţiale de autorizare si lipsa certificatelor de garanţie emise pentru lucrările efectuate”, se arată într-un comunicat al RAR.
Reprezentanții RAR nu au făcut publice numele service-urilor auto a căror activitate a fost închisă sau suspendată.

RAR atrage atenția posesorilor de autovehicule să fie foarte atenți atunci când aleg service-ul în care își duc mașina la reparat. Inspectorii spun că ofertele de pe piață care promit reparații rapide și ieftine sunt, de obicei, o capcană pentru că acele service-uri nu dispun de capabilitatea tehnică specifică care să ateste calitatea reparațiilor efectuate.

Acesta este motivul pentru care inspectorii RAR efectuează în mod frecvent controale pentru a servi intereselor reale ale posesorului de autovehicul si a stabili o stare de normalitate în sfera serviciilor auto.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

rosu

Acum 5 ani

"...RAR efectuează în mod frecvent controale pentru a servi intereselor reale ale posesorului de autovehicul...." Io creca mai degraba protejeaza auto-servicele mult prea scumpe ale producatorilor de masini.
Raspunde

filip

Acum 5 ani

Da pe astia de la RAR cine ii controleaza, mai ales pe la respectarea programarilor, bunul simt in relatiile cu clientii, buzunare etc? Protectia consumatorului a efectuat pana acum vreo inspectie la RAR?
Raspunde

restul?

Acum 5 ani

Pe cand ITM-ul controleaza si contractele de munca, modul de plata al angajatilor iar altii provenienta pieselor de schimb?
Raspunde

el

Acum 5 ani

Sa.l caute la "buzunar" pe rascarache!si spita lui de neam
Raspunde

calin Blaga

Acum 5 ani

sa ne ferim de serviceurile rele ne sfatuieste RAR, dar nu da numele serviceurilor amendate/inchise/suspendate... Si cum ne ferim? Hai cu transparenta.
Raspunde

Ion Nartea

Acum 5 ani

Hehe ! Pe sate , in marginime sunt o multime de service-uri fara autoriziatie si nu platesc un ban la buget !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus