Această rubrică include ştiri referitoare la evenimente reale ce au sau ar trebui să aibă loc în cursul acestei săptămâni. Cu un mic efort de imaginaţie, am încercat să le dăm o finalitate demnă de o ţară normală. Aşa ar trebui să se întâmple. Mai mult ca sigur, însă, realitatea ne va contrazice.
Pentru a se asigura că toţi studenţii lor încep anul universitar în cele mai bune condiţii, cele trei mari universităţi sibiene au semnat ieri un parteneriat de sprijin reciproc, în care se arată, şi aici cităm: „studenţii unei unversităţi vor putea beneficia de facilităţile altei universităţi în condiţiile în care aceste facilităţi nu sunt oferite de universitatea cu care studentul are încheiat contract de studii”, am încheiat citatul.
Astfel, Universitatea „Alma Mater” s-a oferit să ofere studenţilor Universităţii „Lucian Blaga” posibilitatea de a avea acces gratuit la baza sportivă amplasată în spatele sediului central, respectiv cele două terenuri de tenis, tranformabile în teren de fotbal.
De partea cealaltă, Universitatea „Lucian Blaga” s-a oferit să cazere gratuit, într-o garsonieră recent renovată, toţi studenţii Universităţii „Alma Mater” care nu au prins un loc în căminele proprii.
În fine, Universitatea „Româno-Germană” din Sibiu a anunţat ferm că în pauzele dintre cursuri studenţii celorlalte două universităţi vor putea intra gratuit la filmul care rulează la Cinema Arta.
La auzul veştii, rectorul Universităţii „Spiru Haret”, a anunţat că oferă tuturor studenţilor sibieni cursuri gratuite la specializarea „şlefuirea prin grunduire a materialelor dure”, prin centrul teritorial de la Sibiu. Cursurile vor fi trimise direct prin yahoo messenger, la adresa studentlaidlaspiru@yahoo.com.
Deşi intrarea nu se face pe bază de tichet, biletele pentru cea de-a treia ediţie a Festivalului de poezie „Oaskar Pastior” s-au epuizat în mai puţin de 30 de minute, pentru toate cele trei zile de dezbateri, recitări şi discuţii. În total, peste 500 de sibieni s-au luptat pentru a prinde un loc în somptuoasa Sală Studio a Sălii Thalia. Organizatorii festivalului ne-au declarat în exclusivitate că iau în considerare mutarea locului de desfăşurare a festivalului în Piaţa Mare a oraşului, astfel încât mii de sibieni să se poată bucura de poezie. Încântaţi de reacţia publicului sibian, cei 13 autori din şapte ţări care şi-au anunţat participarea la eveniment, au semnat un memoriu pe care l-au trimis Ministerului Culturii şi Cultelor, în care arată că Sibiul ar trebui să primească titulatura onorifică de Capitală Culturală a Europei de Este. Memoriul a rămas deocamdată fără răspuns.
Mirii care vor amintiri "video" de la cununia civilă se pare că trebuie să achite o taxă de 20 de lei, la catedrala din Mediaş. Pe lângă cei 30 de lei pentru oficierea slujbei. "Pastorii" catedralei susţin că taxa contravaloarea unei investiţii în curent electric pe care Dumnezeu o face atunci când preotul cunună mirii. Potrivit protopopului Mediaşului, fiecare parohie poate să îşi stabilească taxele proprii, dacă acestea sunt aprobate de Consiliul Parohial.
Intrigată oarecum de reacţia mirilor din Mediaş, care nu înţeleg că Dumnezeu are nevoie de o taxă pentru a îşi pogorî Duhul Sfânt, Biserica a decis, totuşi, să facă o mişcare demult aşteptată: elimină toate taxele şi instituie pedepse aspre pentru preoţii care vor cere, totuşi, bani.
Tag-uri: Cinema Arta , Sala Studio , Piata Mare , Duhul Sfânt , Lucian Blaga , alma mater , Sălii Thalia , Spiru Haret , Consiliul Parohial , Oaskar Pastior , Ministerului Culturii , Capitala Culturală Europeană
Vizualizari: 242
Ultimele comentarii
Acum 9 ore
Doris Becker
Acum 9 ore
Miros Kylotzey
Acum 9 ore
Paul Damian
Acum 10 ore
Oigo Kukuruku
Acum 10 ore
Rosu Detot