Sâmbătă,
18.05.2024
Partial Noros
Acum
10°C

Stirile normale de saptamana aceasta

Această rubrică include ştiri referitoare la evenimente reale ce au sau ar trebui să aibă loc în cursul acestei săptămâni. Cu un mic efort de imaginaţie,  am încercat să le dăm o finalitate demnă de o ţară normală. Aşa ar trebui să se întâmple. Mai mult ca sigur, însă, realitatea ne va contrazice.

Pentru a se asigura că toţi studenţii lor încep anul universitar în cele mai bune condiţii, cele trei mari universităţi sibiene au semnat ieri un parteneriat de sprijin reciproc, în care se arată, şi aici cităm: „studenţii unei unversităţi vor putea beneficia de facilităţile altei universităţi în condiţiile în care aceste facilităţi nu sunt oferite de universitatea cu care studentul are încheiat contract de studii”, am încheiat citatul.
Astfel, Universitatea „Alma Mater” s-a oferit să ofere studenţilor Universităţii „Lucian Blaga” posibilitatea de a avea acces gratuit la baza sportivă amplasată în spatele sediului central, respectiv cele două terenuri de tenis, tranformabile în teren de fotbal.
De partea cealaltă, Universitatea „Lucian Blaga” s-a oferit să cazere gratuit, într-o garsonieră recent renovată, toţi studenţii Universităţii „Alma Mater” care nu au prins un loc în căminele proprii.
În fine, Universitatea „Româno-Germană” din Sibiu a anunţat ferm că în pauzele dintre cursuri studenţii celorlalte două universităţi vor putea intra gratuit la filmul care rulează la Cinema Arta.
La auzul veştii, rectorul Universităţii „Spiru Haret”, a anunţat că oferă tuturor studenţilor sibieni cursuri gratuite la specializarea „şlefuirea prin grunduire a materialelor dure”, prin centrul teritorial de la Sibiu. Cursurile vor fi trimise direct prin yahoo messenger, la adresa [email protected].


Deşi intrarea nu se face pe bază de tichet, biletele pentru cea de-a treia ediţie a Festivalului de poezie „Oaskar Pastior” s-au epuizat în mai puţin de 30 de minute, pentru toate cele trei zile de dezbateri, recitări şi discuţii. În total, peste 500 de sibieni s-au luptat pentru a prinde un loc în somptuoasa Sală Studio a Sălii Thalia. Organizatorii festivalului ne-au declarat în exclusivitate că iau în considerare mutarea locului de desfăşurare a festivalului în Piaţa Mare a oraşului, astfel încât mii de sibieni să se poată bucura de poezie. Încântaţi de reacţia publicului sibian, cei 13 autori din şapte ţări care şi-au anunţat participarea la eveniment, au semnat un memoriu pe care l-au trimis Ministerului Culturii şi Cultelor, în care arată că Sibiul ar trebui să primească titulatura onorifică de Capitală Culturală a Europei de Este. Memoriul a rămas deocamdată fără răspuns.

Mirii care vor amintiri "video" de la cununia civilă se pare că trebuie să achite o taxă de 20 de lei, la catedrala din Mediaş. Pe lângă cei 30 de lei pentru oficierea slujbei. "Pastorii" catedralei susţin că taxa contravaloarea unei investiţii în curent electric pe care Dumnezeu o face atunci când preotul cunună mirii. Potrivit protopopului Mediaşului, fiecare parohie poate să îşi stabilească taxele proprii, dacă acestea sunt aprobate de Consiliul Parohial.
Intrigată oarecum de reacţia mirilor din Mediaş, care nu înţeleg că Dumnezeu are nevoie de o taxă pentru a îşi pogorî Duhul Sfânt, Biserica a decis, totuşi, să facă o mişcare demult aşteptată: elimină toate taxele şi instituie pedepse aspre pentru preoţii care vor cere, totuşi, bani.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus