Miercuri,
27.10.2021
Cer Senin
Acum
4°C

400 de euro, cheltuiala medie a unui turist venit la Sibiu

Un turist venit în vacanţă la Sibiu cheltuieşte, în medie, 400 de euro, se arată într-un studiu realizat de ATLAS, o asociaţie europeană din domeniul turismului. Reprezentanţii acesteia arată că sumele lăsate de turiştii veniţi la Sibiu sunt în creştere: în 2004, cheltuiala medie a unui turist era de 200 de euro, iar în 2007 se cifra la 350 de euro. Potrivit aceluiaşi studiu, calitatea vizitei în Sibiu are o curbă ascendentă. Turiştii veniţi în fosta Capitală culturală europeană au dat nota 9 Sibiului, faţă de 7,75 nota obţinută de acelaşi oraş în 2001.

Aceste date au rezultat în urma chestionării a peste 3.600 de turişti veniţi la Sibiu, în perioada 2001 - 2009. Anul acesta, au fost completate 600 de astfel de chestionare, în cadrul studiului care are drept punct de încheiere anul 2010.
"Dacă în 2006 Sibiul era prima dată cotat ca destinaţie culturală europeană situându-se pe penultimul loc între marile oraşe europene cu potenţial cultural, în 2009 Sibiul se situează pe locul 5, înregistrând o creştere semnificativă ca nivel al imaginii sale", se arată într-un comunicat al Primăriei Sibiu. Printre oraşele plasate înaintea Sibiului se află unele de talia Parisului sau Atenei.

"Atât sibienii şi românii în genere dar şi străinii şi-au exprimat în marea lor majoritate acordul cu privire la faptul că Sibiul şi-a îmbunătăţit imaginea prin programul Sibiu Capitală Culturală 2007, a îmbunătăţit facilităţile culturale, Sibiul a venit mai aproape de Europa, primeşte mai multă atenţie în mass-media naţională şi internaţională ca urmare a acestui program şi că Sibiul a folosit foarte bine această oportunitate creată de un program de însemnătate europeană. Acest program a adus în opinia intervievaţilor mai mulţi bani în Sibiu din partea turiştilor şi investitorilor atraşi de imaginea bună a oraşului, un element foarte benefic pentru economia oraşului", mai completează reprezentanţii administraţiei locale.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus