Duminică,
21.07.2024
Partial Noros
Acum
24°C

Zholdak a montat la Sibiu pentru nemti

Cea mai nouă producţie a Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu – „Turandot” după Carlo Gozzi, a fost deja invitat la Essen, în Germania, pentru a fi jucat în programul oficial al Regiunii Ruhr Capitală Culturală Europeană 2010. Invitaţia a venit înainte ca spectacolul să fie încheiat. Gestul ar putea părea uşor riscant, pentru că niciodată nu ştii la ce să te aştepţi de la spectacolele regizorului ucrainean. Numai că „Turandot” este altceva, pare făcut special pentru public. Dintre toate spectacolele lui Andriy Zholdak care au putut fi văzute la Sibiu, fie montate pe scena teatrului sibian, fie invitate în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru, „Turandot” este cel mai uşor digerabil. Deşi păstrează elementele care au devenit caracteristice spectacolelor regizorului ucrainean, „Turandot” are un fir epic, invită la imaginaţie şi spre surprinderea tuturor celor prezenţi în sală la premieră, are chiar şi umor. Înainte de premieră Constantin Chiriac, directorul Teatrului „Radu Stanca” spunea că „Turandot” este un spectacol care va avea mare priză la public. În general spectacolele lui Zholdak au priză la public, chiar dacă nu neapărat şi satisfac nevoile publicului. Ori „Turandot” te ţine atent mai bine de două ore fără să te obosească şi din când în când mai face şi o pauză de la „acţiune” propunându-ţi tabouri lejere şi scene apropiate de teatrul clasic. Când au încheiat contractul pentru prezenţa lui „Turandot” în programul Capitalei Culturale Ruhr – Essen, nemţii au făcut o afacere foarte bună. „Turandot” a avut premiera în deschiderea unei mini-stagiuni teatrale la Sibiu, organizată parcă pentru criticii şi managerii culturali special invitaţi. Rezultatul acestei mini-stagiuni va putea fi contabilizat, cel puţin pe plan intern, la Gala Premiilor Uniter de anul viitor. Munca lui Dragoş Bunghiar şi a lui Vladimir Klykov cu siguranţă nu poate fi trecută uşor cu vederea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus