Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Anticorpii PD, impotriva L

Au ajuns singuri în fruntea bucatelor şi tot nu e bine. Au găsit repede un duşman: proprii colegi. Mai multe voci din interiorul PD-L vorbesc despre tenacitatea colegilor veniţi din PL-D, care ocupă funcţii mai importante decât ale lor. "Din păcate, la noi în partid oamenii lui Ştirbeţ avansează mai repede decât noi, vechii democraţi. Ariton nu e în stare de mai nimic. Ne conduc oamenii lui Ştirbeţ", spune o persoană care ocupă (politic) o funcţie importantă. „Noi am fost mai uniţi şi poate am fi reuşit mai multe dacă rămâneam un partid distinct. E normal să ne sprijinim între noi, dar nu facem o diferenţă, cine de unde a venit. Poate noi ne înţelegem mai bine, atâta tot”, spune şi un fost liberal-democrat. Oficial, problemele interne se cunosc, însă nu reprezintă, în opinia vicepreşedintelui PD-L, Cornel Ştirbeţ, decât câteva voci nemulţumite. „La noi nu se fac diferenţieri, care au fost PD, care au fost PLD sau care au venit pe urmă în partid. Poate sunt unul, doi nemulţumiţi, pe care îi cunosc şi eu şi îi cunoaşteţi şi voi, dar nu este nimic mai mult”, a explicat cum stă situaţia Ştirbeţ.
Totuşi, dacă ar fi să ne uităm pe lista foştilor PLD-işti care au rămas activi în politică, nu putem observa că cel puţin 12 au primit funcţii importante. La fel de adevărat este şi faptul că foştii democraţi ocupă cele mai importante funcţii politice ale judeţului: prefect este Constantin Trihenea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean este Constantin Şovăială, iar director al Direcţiei Finanţelor este de mai mult timp Grigore Popescu, toţi democraţi de frunte.
Din 20 de liberal-democraţi, cunoscuţi de pe vremea când s-a format Platforma Liberală a lui Theodor Stolojan, 12 au primit funcţii politice importante, ceea ce reprezintă mai mult de 50%. Cornel Ştirbeţ şi Raluca Turcan sunt vicepreşedinţi la nivel naţional, Ovidiu Spătari este director Hidroelectrica Sibiu, Mircea Pavelescu este director AVAS, Şerban Ţichindelean este director la Direcţia Sanitar Veterinară, Gabriel Budescu  este din nou director la Spitalul Clinic Judeţean, iar Constantin Gorun este noul inspector şcolar general.



Cornel Ştirbeţ – deputat, vicepreşedinte PD-L
Raluca Turcan – deputat, vicepreşedinte PD-L
Corneliu Bucur – Consilier judeţean
Ovidiu Spătari – director Hidroelectrica Sibiu
Stephan Braune – fără funcţie
Gabriel Budescu - director Spitalul Clinic Judeţean
Horaţiu Cojocaru – director economic Spitalul Clinic Judeţean
Mircea Pavelescu – preşedinte AVAS
Şerban Ţichindelean – director Direcţia Sanitar Veterinară
Constantin Lotrean - retras
Marcel Nemeti – retras
Mircea Şteţiu – director Direcţia de Cultură, Culte şi Patrimoniu Comun
Constantin Gorun – Inspector şcolar general, Inspectoratul Şcolar
Viorel Rosu – Consilier judeţean
Emil Roman -  ?
Luciana Ganea - ?  
Simion Clotan - ?
Bogdan Pavelescu – consilier Camera Deputaţilor
Mirela Bălţoiu – consilier Raluca Turcan
Diana Midori - ?
Hermann Fabini - retras


Extras din platforma program a PLD

Noi, liberalii care vom construi Partidul Liberal Democrat, garantăm tuturor celor care ni se vor alătura libertatea individuală, dreptul la libera opinie, competiţia onestă, dar şi responsabilitatea pentru modul în care vom respecta aceste valori fundamentale ale liberalismului. Ne angajăm în faţa cetăţenilor României că Partidul Liberal Democrat va situa, întotdeauna, în centrul politicii sale, interesele oamenilor şi ale României. Prioritatea noastră este ca oamenii din România, prin nivelul veniturilor şi prin proprietăţile pe care le vor deţine, să atingă un standard de viaţă european. Vom lupta împotriva corupţiei şi a tendinţelor subteranei oligarhice de a controla politic societatea românească.
Vrem impunerea unui alt profil de om politic, de liberal autentic, al cărui comportament să devină un model social.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Constantin Mihai Lotrean

Acum 14 ani

Nu cred ca doar atunci cand ai o functie publica esti activ in politica , sau daca n-o ai esti considerat retras. .Pare o noua incercare de invrajbire.QUI PRODEST , ALIN ?
Raspunde

invrajbire

Acum 14 ani

suntem cel mai puternic partid din judet si invrajbirile incercate de un ziar de 2 bani nu o sa reuseasca Ariton este cel mai bun presedinte pe care l-a avut filiala Sibiu de dupa anii 90
Raspunde

neutru

Acum 14 ani

bravo lor ar trebui dati de exemplu luati partea buna a articolului pentru a nu da dovada de limitare
Raspunde

EU

Acum 14 ani

Alin fi si tu cinstit si fa un articol si despre cine te plateste si traseul tau profesional-politic. Dupa ce au lucrat la Biroul Parlamentar al Ralucai Turcan si apoi pt dl Horatiu Cercel acum este platit de PSD
Raspunde

pantagruel

Acum 14 ani

Pavelescu nu e presedinte AVAS!!!
Raspunde

Uluitu

Acum 14 ani

Oare au crescut solda PSD sau PNL ori Alin Bratu o fi si el vreun agent acoperit din presa, care a primit o misiune si a insailat un articol comandat ?
Raspunde

dioda

Acum 14 ani

Ca de obicei,informatii expirate,denuntind redactori simbriasi in slujba minciunii.
Raspunde

Adevarul

Acum 14 ani

Bratu e securist si mason! E in presa sub acoperire si face jocul Mossad. Nu intamplator a adus la ziar pe seful evreilor, pe Lupu si Nan. Adunati faptele si faceti legaturile!
Raspunde

varza

Acum 14 ani

aici e mana regelui. bratu e monarhist anarhist
Raspunde

Ion Iliescu

Acum 14 ani

Multa onanie prin Sibiu. Pofta buna!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus