Miercuri,
24.07.2024
Ploi Scurte
Acum
21°C

Liderii PD-L din tara il vor pe Boc

Nominalizarea primului-ministru demis Emil Boc pentru un nou mandat în această funcţie este apreciată, la unison, de liderii judeţeni ai Partidului Democrat-Liberal drept "cea mai credibilă variantă", deoarece "este cel mai bun reprezentant al PD-L pentru o asemenea demnitate".
Ideea Johannis - prim ministru reprezintă, în opinia liderilor judeţeni ai PD-L, fie "o soluţie scoasă din mânecă", fie "un foc de paie", scrie Agerpres.
Liderul grupului parlamentar PD-L în Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, că partidul îl va susţine pe Emil Boc pentru funcţia de premier "până în pânzele albe". "Emil Boc este propunerea noastră şi îl susţinem până în pânzele albe, din toate puterile. Noi nu abdicăm de la propunerea noastră. Asta i-am propus-o şi preşedintelui Traian Băsescu, cu asta mergem, depinde acum de poziţia lui. Există posibilitatea ca acesta să nu fie de acord. Nu pot să îmi dau seama ce gândeşte preşedintele, poate să fie orice, dar propunerea noastră este pentru Emil Boc premier`, a afirmat Toader.
Prim-vicepreşedintele organizaţiei PD-L Suceava, secretarul Senatului, Orest Onofrei, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, că un premier independent poate fi o soluţie în acest moment, dar a subliniat că, deocamdată, din informaţiile pe care le deţine, nu s-a luat o decizie în PD-L în acest sens. "Decizia se ia la alt nivel. Am discutat în partid şi se poate accepta şi o astfel de soluţie, dar încă nu s-a decis. După şedinţa din această dimineaţă (miercuri - n.r.) vom şti mai mult. Oricum, preşedintele României a spus că va face un anunţ în acest sens în cel mai scurt timp, existând posibilitatea ca el să vină cu o propunere care să meargă în Parlament", a spus Onofrei. În opinia senatorului PD-L, Klaus Iohannis nu este realmente un independent. "Există suspiciuni în privinţa independenţei lui Johannis atâta timp cât numele lui s-a vehiculat cu mai mult timp înainte şi acum vine susţinut de PSD, PNL şi UDMR. Nu va fi nici un guvern de tehnocraţi independenţi politic. Toţi vor fi susţinuţi politic. Iohannis ar fi pus ca să i se servească un Guvern politic", a susţinut Orest Onofrei.
Preşedintele organizaţiei judeţene a PD-L Vâlcea, Mircia Gutău: "Această propunere este un joc politic, nimic serios, doar un foc de paie. Un teatru politic. Ce propun ei nu este o discuţie serioasă. Mircea Geoană şi Crin Antonescu sunt preocupaţi de alegerile prezidenţiale, nu de guvernarea României. Ce fac ei este doar fanfaronadă", a susţinut Gutău.
Liderul PD-L Giurgiu, deputatul  Bogdan Cantaragiu: "Noi am mandatat un grup de susţinere la nivel naţional şi, personal, îl susţin şi cred în continuare în Emil Boc. Este şi normal să îl susţin, având în vedere că este preşedintele partidului`, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, preşedintele organizaţiei PD-L Giurgiu, Bogdan Cantaragiu.
Organizaţia judeţeană a PD-L Braşov, George Scripcaru: "Ce stabileşte conducerea centrală a partidului vom susţine şi noi. Iar conducerea partidului a hotărât, după discuţiile de marţi seara de la Cotroceni, că PD-L susţine în continuare actualul Guvern şi pe Emil Boc. Ce guvern de tehnocraţi? Ce ar putea să facă un astfel de guvern în următoarele două luni?`, a spus Scripcaru, care nu a dorit să comenteze însă propunerea PSD, PNL şi UDMR de susţinere pentru funcţia de prim-ministru a primarului municipiului Sibiu, Klaus Iohannis.
Prim-vicepreşedintele filialei judeţene PD-L Hunedoara,  Viorel Arion: "Preşedintele Traian Băsescu are atribuţii constituţionale în ceea ce priveşte nominalizarea viitorului prim-ministru. Cred că domnia sa se va folosi de aceste prerogative`, a spus deputatul PD-L.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

hantătar

Acum 14 ani

Din fericire mingea este la Băsescu să sperăm că va face jocurile în aşa fel încât bufonii să buche bee....
Raspunde

eu

Acum 14 ani

Johannis bafta!
Raspunde

tu

Acum 14 ani

Esti un bou!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus