Joi,
23.09.2021
Parțial Noros
Acum
6°C

Meci cu scantei: CSU – BC Mures

Meciul „prieteniei”, între CSU Sibiu şi BC Mureş s-a încheiat cu multă adrenalină şi vorbe grele aruncate la final. Directorul tehnic al echipei sibiene şi unul dintre oficialii mureşeni s-au contrat la ieşirea de pe parchet şi au ajuns chiar să se îmbrâncească. CSU Sibiu a început partida într-o manieră care nu lăsa niciun dubiu asupra învingătoarei. După 10 minute, scorul era 25 la 13 pentru CSU. Amfitrionul primului sfert a fost Mike Haiduc, cu 12 puncte, secondat de Smith cu 9.

Ecartul s-a majorat până la pauza mare. Sfertul a fost umbrit de entorsa gravă suferită de Hallai, la un contact cu Ronald Calvin, mureşeanul fiind scos din sală pe targă, în aplauzele publicului. Câteva minute mai târziu, publicul sare în picioare la un assist senzaţional al lui Rob Summers, care dă o pasă de 10 metri cu spatele căter Brandon Johnson, care marchează cu panoul. Sfertul se încheie cu Jason Smith în prim planul apărării sibiene reuşind să oprească de unul singur un contraatac al mureşenilor. La pauză, CSU conducea cu 20 de puncte, 49-29. De aici a început declinul. Relaxaţi de ecartul de la pauză, sibienii şi-au desconsiderat adversarii şi au început să joace tot mai delăsător. Pe nesimţite, mureşeni au ajuns la 10 puncte 55 – 45 ca la pauză diferenţa să fie şi mai mică, 64-53. Clavon nu reuşeşte să îşi bage în priză jucătorii nici în ultimul sfert. La 66-58 se vede nevoit să ceară timp de odihnă, nemulţumit de randamentul ofensiv al elevilor săi. Greşelile încep să se ţină lanţ. Cel mai constant jucător al echipei, americanul Smith, comite abatere la repunere iar mureşul înscrie imediat pe contraatac şi aduce scorul la 66-63. De aici încolo cele două echipe merg cap la cap. Sibiul punctează de două, Mureşul de trei prin Sheard. Haiduc scapă o minge printre picioare şi începe sarabanda ratărilor. Sheard primul, de la trei puncte, Johnson îl imită. Cu 3 minute jumătate înainte de final, Mureşul era la doar 4 pucnte în faţa Sibiului. După un atac reuşit al sibienilor, acelaşi Sheard înscrie de 3 puncte iar scorul devine 72-69. Calotă se apără excepţional pe un contraatac al mureşenilor, îşi pune colegii în atac însă ratează, iar în atacul imediat următor, Johnson face fault intenţionat la Sheard. Scorul 74-71, cu 46 de secunde rămase din partidă. Din fericire pentru sibieni, fundaşul american înscrie o singură liberă iar Attila Vajda ratează aruncarea ce ar fi putut aduce egalarea. Tensiunea în tabăra sibiană creşte în time-out-ul cerut de mureşeni. Mircea Vulc îl cheamă urgent pe fiul său pentru a transmite indicaţii antrenorului Clavon. Mureşul porneşte atacul cu 13 secunde înainte de final dar unul dintre lituanieni ratează aruncarea iar Sibiul recuperează. Faultul făcut la Haiduc şi cele două libere transformate de acesta nu sunt suficiente pentru ca Darnell Clavon să îşi ia mâinile din cap. Meciul se încheie cu scorul 78-72 pentru CSU Sibiu. Tensiunea părăseşte sala împreună cu cele două echipe iar pe hol, chiar la ieşirea din sală, Mircea Vulc şi unul dintre oficialii mureşeni, cu care s-a certat şi în timpul meciului, îşi aruncă cuvinte grele şi se îmbrâncesc în drumul spre vestiare. Altercaţia se încheie însă repede iar spiritele se calmează.

Ca aproape în fiecare meci, Jason Smith a fost cel mai bun jucător de pe teren. Cu 21 de puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive şi 2 intercepţii, Smith a făcut uitate cele patru mingi pierdute. Americanul a fost secondat de Mihnea Haiduc, autor a 18 puncte. Procentajele românului sunt excelente: 83% la libere, 83% la 2 puncte, 33% la 3 puncte. Tot la capitolul procentaje, Roland Calvin excelează la aruncări libere, cu 10 marcate din 11 încercate, 90.9%. Media întregii echipe de la linia de fault, care a dat bătăi de cap sezoanele trecute, a fost în meciul de astăzi de 80.7%. Brandon Johnson a fost lider la intercepţii, cu cinci reuşite, Calotă la pase decisive cu 4 iar recordul negativ de mingi pierdute îi aparţine lui Haiduc, cu cinci mingi oferite adversarilor

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus