Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Finantare de la stat pentru programele bisericilor

Comisia pentru Cultură din Senatul României a aprobat în unanimitate legea privind instituirea Parteneriatului Stat – Biserică în domeniul asistenţei sociale. Iniţiativa aparţine deputatului Raluca Turcan şi prevede posibilitatea ca parohiile din România să realizeze în fiecare an proiecte sociale, folosind un sprijin de stat care poate merge până la 80% din valoarea proiectului. "Beneficiarii acestor proiecte sociale vor fi categorii defavorizate sau care au nevoie de o grijă specială precum copii săraci (proveniţi din familii numeroase, orfani, bolnavi sau cu părinţii aflaţi în străinătate), vârstnici lipsiţi de venituri sau familii fără posibilităţi materiale, în special cele care nu sunt cuprinse în programele de asistenţă socială de stat", spune Raluca Turcan.


Senatul României este prima Cameră a Parlamentului care votează proiectul, urmând să se pronunţe şi Camera Deputaţilor, care e Cameră decizională în acest caz.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

cozma

Acum 14 ani

atata ne mei trebuie iara o gramada de biserici intre blocuri, si copii stau prin orfelinate vai mama lor
Raspunde

callas

Acum 14 ani

Intr-o societate fara coruptie ar fi un partenariat ideal, dara asa...biserica ii indoctrineaza iar statul da banii; numai ca banii nu mai sunt, se va ramane la intentii bune. O constatare: nu mi se pare ca statul ar trebui sa se ocupe prioritar de cei lasati in urma de plecatii la lucru: parinti batrani si copii, acestia au totusi pe cineva care le trimite bani si cel putin odata pe an le aduce tot ce le doreste inima; adevaratii orfani, handicapatii respinsi de familie sau parasiti prin spitale, batranii si bolnavii ramasi singuri pe lume,da! acestai trebuie ocrotiti social dar ma indoiesc ca biserica are vre-un interes daca va trebui sa contribuie cu 20%.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus