Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Au venit banii pentru crescatorii de animale


Crescătorii de bovine, ovine şi de caprine din Sibiu şi-au primit prima tranşă a primei de exploatare pe cap de animal, de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), potrivit Agerpres. Pentru specia ovine, sibienii au primit 5,5 milioane de lei. O sumă mai mare ca Sibiul a primit, pentru specia ovine, doar jude`ul Timiş, 6,9 milioane lei pentru 466.099 ovine, potrivit lui Florin Faur, director coordonator al APIA Timiş. La nivel naţional au fost plătiţi 365 de milioane de lei, din prima tranşă, potrivit oficialului APIA. `Din suma totală, aproximativ 269,5 milioane de lei reprezintă prima pe exploataţia de bovină, de acest sprijin financiar beneficiind 227.219 crescători de bovine, cu un efectiv de aproximativ 1,3 milioane de capete`, a precizat Faur. De asemenea, din suma solicitată Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, aproximativ 95,5 milioane de lei reprezintă prima pe cap de animal pentru specia ovine/caprine, de acest sprijin financiar beneficiind 44.248 de fermieri, cu un efectiv de 6,3 milioane de capete. Plăţile Naţionale Directe Complementare (CNDP) se acordă sub forma primei pe exploataţie, pentru specia bovină, respectiv primei pe cap de animal, pentru specia ovine/caprine. Pentru anul 2009 prima pe exploataţia de bovine se acordă şi producătorilor agricoli pentru exploataţiile nou înfiinţate în perioada 1 februarie 2008 - 31 ianuarie 2009. În ceea ce priveşte prima pe cap de animal pentru specia ovine/caprine, sprijinul financiar se acordă producătorilor agricoli care deţin un efectiv de cel puţin 50 de capete ovine femele, respectiv 25 de capete caprine femele, cu vârsta minimă de un an la data de 31 martie 2009.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus