Potrivit doctorului Julie Lin, care a coordonat studiul, este nevoie de mai multe cercetări pentru a determina legătura dintre îndulcitorii artificiali şi deteriorarea mai rapidă a funcţiei renale.
Toate participantele la studiu erau femei caucaziene.
Cercetătorii au precizat că nu ştiu dacă descoperirea lor s‑ar aplica şi bărbaţilor sau persoanelor de altă rasă.
Un purtător de cuvânt al American Beverage Association a amintit că diabetul zaharat şi hipertensiunea arterială sînt principalele cauze ale degradării funcţiei renale, "nu consumul de sucuri dietetice". El a spus că nu poate să comenteze rezultatul studiului pînă nu va fi confirmat de alţi specialişti şi nu va apărea într‑o publicaţie ştiinţifică.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Vizualizari: 490
Ultimele comentarii
Acum 5 ore
Mtb
Acum 5 ore
CA
Acum 5 ore
@Emil
Acum 6 ore
Claudiu
Acum 9 ore
Muresan