Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

Sibiul se asociaza la ADI Eco

Municipiul Sibiu va adera la proiectul iniţiat de Consiliul Judeţean Sibiu, care prevede asocierea tuturor localităţilor din judeţ pentru punerea în funcţiune a unui sistem integrat de gestiune a deşeurilor. Pentru a intra în cadrul acestei asociaţii, cotizaţia anuală este de 100 de lei.

Printre proiectele ADI Eco Sibiu se numără ridicarea unei staţii de sortare şi a uneie de compostare în Şura Mică pe o suprafaţă de 60.000 de mp. O altă staţie de compostare va fi ridicată la Târnava, pe 15.000 de mp.

În cadrul sistemul de gestiune integrată a deşeurilor din judeţ vor fi cumpărate echipamente pentru colectarea separată a gunoaielor reciclabile şi a unor unităţi de compostare individuală pentru localităţile din mediul rural. De asemenea, urmează să fie închise depozitele neconforme de la Remetea - Sibiu, Agnita, Avrig, Tălmaciu şi Cisnădie. Activităţile de colectare, transport, sortare, compostare şi depozitare a deşeurilor vor fi delegate unor operatori. Până în 2030, deşeurile vor fi depozitate la groapa de la Cristian.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus