Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Absurd

„De ce nu respectaţi constituţia? Dacă există majoritate, de ce nu se respectă? E şi presa aici? Atunci să ne spuneţi voi! Ce se întâmplă? Cum adică majoritatea este în minoritate? Să ştiţi că nu m-aţi lămurit deloc! La revedere!” Un om rătăcit într-un sediu de partid, taman când era pregătită o conferinţă de presă. Speriaţi, cei care se ocupă de sediu, nu mai prididesc să-l scoată pe om afară. Nu e pentru prima, nu e nici pentru ultima oară. De cele mai multe ori, atunci când se organizează o conferinţă de presă, partidele ţintuiesc un om de casă în dreptul uşii, pentru a nu fi deranjaţi de toţi nebunii. Când ieşi afară şi vezi bulevardul plin de nebuni, nu poţi să te întrebi cine este întreg la cap şi cine este nebun. Oare nu ar fi mai bine ca un nebun de pe stradă, unul oarecare, să ţină permanent uşa partidelor închisă, pentru a nu ieşi niciunul afară? E criză politică. Am uitaţi toţi de cea economică. Avem o majoritate declarată în parlament, avem un preşedinte şi un partid cu cel mai mare număr de parlamentari, dar în minoritate, între celelalte cu parlamentari mai puţini, dar adunate fac mai mulţi. Dar nu avem un guvern. Ca să ieşim din această criză politică, din când în când pe micile ecrane iese un tip din ce în ce mai încercănat, din ce în ce mai gârbovit, care ne explică precum nebunilor: majoritatea a vrut un tehnocrat, aşa că l-am dat pe Lucian Croitoru. Şi nu l-a mai vrut. Majoritatea a vrut un primar votat de populaţie, aşa că l-am dat Liviu Negoiţă. În tot acest timp ni se spune ritmic, precum o picătură chinezească: statul va intra în incapacitate de plată, FMI vine şi ne ia boii de la căruţă, pensiile vor fi diminuate, nu se mai vor plăti salariile bugetarilor, vine armaghedonul. Iar când iese în campanie lucrurile sunt ceva mai roz: anul viitor vom avea creştere economică, criza economică este pe sfârşite şi de fapt pe FMI nici nu interesează dacă avem sau nu guvern. Ca la nebuni. În 15 noiembrie nebunia va fi dată la maxim. Traian Băsescu ajunge la Sibiu pentzru a le vorbi sibienilor. Nu despre criză, nu despre premier, nu despre majoritatea minoritară, ci despre viitor. Unul vesel, fericit, fără de necazuri. Cine ţine uşa închisă de data aceasta?

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus