Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Somesul va fi deviat pentru noua pista a Aeroportului Cluj

Aeroportul Internaţional din Cluj intenţionează să construiască o nouă pistă de 3.5 kilometri, lucrare pentru care este necesară devierea cursului râului Someş pe o lungime de şapte kilometri. Aeroportul a depus deja la Ministerul Transporturilor documentaţia pentru accesarea de fonduri europene prin POS, potrivit Mediafax. Valoarea lucrărilor se ridică la 88 de milioane de euro, plus cele 60 necesare devierii cursului râului. "Investiţia la pista de 3.500 de metri, care va permite aterizarea şi decolarea de la Cluj a unor curse transatlantice, se ridică la 88 de milioane de euro. Aeroportul a depus la Ministerul Transporturilor documentaţia în vederea obţinerii prin POS a unei sume de 45 de milioane de euro. Proiectul prevede devierea cursului râului Someş pe o lungime de şapte kilometri, costurile aferente acestei lucrări ajungând la 60 de milioane de euro. Finanţarea va fi asigurată, din fonduri europene de mediu, de Direcţia Apelor Someş-Tisa", a afirmat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. Alin Tişe a precizat că proiectul pistei de 3.500 de metri se va derula în trei etape, întâi fiind vorba despre construirea unei piste de 2.200 de metri, urmând prelungirea la 2.800 metri şi apoi la 3.500 de metri. Tişe a estimat că lucrările efective de construire a noii piste ar putea dura 18 luni, după finalizarea exproprierilor şi devierea cursului Someşului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus