Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Ultima zi cu trolee, prima zi cu `Noul Tursib`

Societatea de transport local Tursib va implementa, din ultima zi a acestei săptămânu, noul plan de transport public. În afara reconfigurării traseelor, conducerea Tursib a decis, cu acordul consilierilor locali, să elimine din sistemul de transport troleibuzele. "Atât municipalitatea cât şi societatea de transport public au depus eforturi pentru o cât mai bună informare a publicului călător cu privire la schimbările ce vor surveni de la data specificată mai sus. Pentru a evita situaţii neplăcute, rugăm sibienii să consulte materialele informative şi să apeleze la personalul Tursib pentru a obţine informaţii exacte cu privire la traseele pe care le pot folosi pentru a ajunge la servici, la şcoală sau la cumpărături", se arată într-un comunicat al administraţiei locale. Pentru a afla de noile modificări, sibienii pot accesa site-ul www.tursib.ro, linia verde 0800 800 586, pliantul de prezentare a „Noului Tursib” şi broşura de prezentare a noilor trasee . În plus, angajaţii Tursib vor sta la dispoziţia călătorilor în 12 dintre cele mai aglomerate staţii, în perioada 16 – 19 noiembrie, între orele 6 şi 9 şi între orele 13 şi 16 (ore de vârf): Teatru, Constituţiei, Parcul Tineretului, Piaţa Rahova, Piaţa Vasile Aaron, Telefoane Bulevardul Mihai Viteazu, Cimitir, Ştrand, Bosch, Premium 2, Gară, Simerom. În 15 noiembrie, fiind zi de duminică, angajaţii Tursib vor putea fi găsiţi în aceste staţii între orele 9,30 şi 13. Referitor la acest proiect, Asociaţia "Transira" a emis un comunicat în care îşi exprimă dezaprobarea pentru unele măsuri ce vor fi implementate. "Frecvenţa în orele de vârf, pe traseele principale se menţine, neaducându-se nicio îmbunătăţire. În schimb, se reduce frecvenţa vehiculelor de pe traseele principale, în afara orelor de vârf (14 vehicule, faţă de cele 17 anterior noilor programe). Pe toate traseele, în afara orelor de vârf vor fi pe traseu 34 de autobuze, faţă de 43 vehicule anterior", scrie Sivliu Sîntea, preşedintele Transira. Potrivit lui, cartierul Ţiglari pierde legăturile cu Valea Aurie, IRMES şi COMPA, cartierul Turnişor pierde legătura cu COMPA, prin cart. Vasile Aron, cartierul Ştrand pierde legăturile cu IRMES, COMPA şi cart. Guşteriţa, iar cartierul Broscărie pierde legăturile cu cart. Valea Aurie, cart. Hipodrom III, cart. Lazaret. Mai mult, Silviu Sîntea atrage atenţia asupra cartierului Reşiţa care nu mai este deservit de nici un traseu, iar traseul Valea Aurie – Piaţa Cibin – Gara este scurtat, până la Libertatea. "Ar fi fost momentul propice pentru reintroducerea traseelor de troleibuz Valea Aurie – Centru – Balanţa I – Vasile Aron – Valea Aurie şi Valea Aurie – Ştrand – Piaţa Cibin – Centru - Valea Aurie", mai crede Sîntea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus