Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Sinistratii Katrina vor daune

Persoanele afectate de uraganul Katrina ar putea cere despăgubiri în valoare de miliarde de dolari, în urma unei hotărâri a unui judecător federal, care acuză o agenţie guvernamentală de facilitarea producerii inundaţiilor de la New Orleans, relatează Los Angeles Times în ediţia online. Judecătorul districtual Stanwood Duval a criticat dur, în verdictul pronunţat la New Orleans, Corpul de ingineri din cadrul forţelor armate americane, pe care l-a acuzat de "neglijenţă" cu privire la menţinerea unui canal de navigaţie între fluviul Mississippi şi Golful Mexic, cunoscut ca MRGO. Canalul a fost construit în anii 1960. În timp, malurile acestuia s-au lărgit semnificativ, iar cu mult înaintea uraganului experţii avertizau că distrugerea lor poate favoriza producerea inundaţiilor.

Judecătorul susţine că militarii cunoşteau de peste 40 de ani că barajul de protecţie a cartierelor de periferie St Bernard Parish şi Lower 9th Ward putea fi compromis de deteriorarea acestui canal. Judecătorul afirmă că autorităţile aveau la dispoziţie "un număr nedefinit" de posibilităţi pentru soluţionarea problemei, dar au refuzat să facă acest lucru. De asemenea, Duval a acordat despăgubiri în valoare de 719.000 de dolari unui mic grup de victime ale inundaţiilor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus