Duminică,
17.01.2021
Ceata
Acum
-10°C

Liberalii sunt „fruncea”

Indiferent că sunt preşedinţi de partid, consilieri, sau doar „gură-cască” prin politică, politicienii sibieni au la mâna stângă ceasuri a căror valoare depăşeşte cu mult venitul pe familie pe un an al unei familii din clasa de mijloc. Sunt şi excepţii. Mircea Geoană, de exemplu, poartă la mână un ceas de 600 de lei, cu mult sub valoarea ceasului pe care îl poartă subalternul său, preşedintele PSD Sibiu, Ioan Cindrea.
Turnul Sfatului a făcut o analiză a ceasurilor purtate de politicieni, iar concluzia s-a desprins repede: liberalii au ceasuri mult mai valoroase decât ceilalţi.
Preşedintele PNL Sibiu are la mâna stângă un ceas Zenith ce valoarează între 4.000-9.000 de dolari, în funcţie de magazinul care îl vinde. Unul din ceasurile pe care le poartă Mircea Cazan, un New Class Elite Mens Automatic ajunge pe unele site-uri din Statele Unite la valoarea de 9.000 de dolari. Dar se poate cumpăra, ce-i drept şi cu „doar” 4.700 de dolari. Fabrica Zenith face ceasuri încă din anul 1865 şi se află în acelaşi oraş elveţian Le Lole, unde se produc şi ceasurile Tissot. Cazan mai are un ceas, un Skagen Charcoal Titanium Slim ce poate fi cumpărat cu doar 250 de lei. Ceasurile Skagen sunt produse în Nevada, Statele Unite, de către societatea Skagen Designs Ltd. Aceasta  fost fondată de doi emigranţi danezi, Henrik and Charlotte Jorst, iar denumirea firmei vine de la locul lor de naştere, oraşul Skagen, Danemarca.  
Viceprimarul Virgil Popa, un al liberal de funte are la mână un Breitling Navitimer World ce costă între 4000-6000 dolari. Ceasul are mecanism automatic, şi este produs de compania elveţiană Breitling, una din cele mao renumite din lume. Modelele Breitling Navitimer se produc încă din anii 40 şi au devenit renumite zece ani mai tâziu, când o versiune a acestui model a fost dăruită Asociaţiei proprietarilor şi piloţilor de avioane, a cărei logo a fost pus pe acest model. În 1961, un model Navitimer a ajuns în spaţiu, pe mâna cosmonautului Scott Carpenter, care a cerut societăţii Breitling un ceas care să aibă pe ecran 24 de ore, nu doar 12, pentru a face diferenţa între zi şi noapte în spaţiu.
Eugen Mitea, fostul preşedinte al PNL Sibiu poartă un ceas Emporio Armani. Deşi numele este pompos pentru unii, valoarea ceasului respectiv nu este foarte mare, undeva la 300 de dolari. Are mecanism cu quartz şi poate rezista în apă până la o presiune de cinci atmosfere.
Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, este sub cota liberalilor din Sibiu. Ceasul său e care l-a avut în recenta vizită în judeţ, e drept, aflat în campanie electorală, a fost un Tissot PRC 100 Titanium. Preţul, undeva la 400 de dolari.
Social-democratul Ioan Cindrea are la mână tot un ceas Tissot, dar modelul mult mai elegant, „Le Locle”, dar apropiat ca valoare ca al liberalului Orban. Preţul ceasului purtat de Ioan Cindrea nu depăşeşte în mod normal suma de 1500-2000 lei. Numele modelului purtat de Cindrea, Le Locle, este numele oraşului elveţian din jurul munţilor Jura, în care se regăseşte fabrica Tissot. Tissot este deseori denumită ca fiind „Rolexul celor săraci”.
Liderul său de la centru, Mircea Geoană poartă un ceas Swatch Irony Retrograde ce se vinde în magazinele din România la preţul de 650 de lei. Swatch Group este cea mai mare companie de ceasuri din lume. A fost fondată în 1983. În 2007 vânzările companiei depăşeau suma de 5,94 milioane de franci elveţieni, compania având peste 23.000 de angajaţi.
Doctorul Radu Chicea, mărul discrdiei din defuncta coaliţie PSD – PD-L poartă un ceas Armitron Diamond, care nu valorează mai mult de 350 de lei, în ciuda numelui destul de pompos. Ceasurile Armitron sunt produse de compania americană E. Cluck Corporation, fondată în 1956 de actualul său preşedinte Eugene Gluck. De asemenea, această societate mai are pe piaţă brandul Anne Klein.
Liderul PD-L Sibiu, Ion Ariton are mai multe ceasuri pe care le poartă în funcţie de postura în care se află. Ceasul avut pe când ocupa funcţia de prefect a fost dau uitării, acum când este preşedinte de organizaţie având la mână tot un Tissot, ca „adversarii” Ioan Cindrea şi Ludovic Orban, dar modelul PR 50. Acesta este un mlodel destul de ieftin, în jur de 150 de dolari, cu mecanism quartz. Colegul său de partid, consilierul local Ovidiu Luca are un ceas mult ai scump, un Doxa California, în valoare de 1500 lei. Are mecanism automatic, rezistent în apă de până la 100 de atmosfere. Doxa este o companie elveţină ce datează din 1889, care s-a specializat de-a lungul timpului în ceasuri pentru scufundări. Dealtfel, Doxa a inventat în anul 1967 ceasul de scufundări de culoare portocalie. Cuvântul Doxa vine din limba greacă şi îneamnă credinţă, sau opinie, de aici venind şi termenul de ortodoxism.


Acest articol poate fi considerat adevărat, doar dacă respectivele persoane au la mână ceasuri originale. Pe site-urile româneşti se pot găsi imitaţii la preţul de maxim 300 de lei.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

HO HO HO

Acum 11 ani

CE STIRE DE RAHAT! LIBERALI FRUNTEA LA CEASURI NU SI LA VOTURI!
Raspunde

Flavius

Acum 11 ani

Bine ca nu au la mana sandwich-uri :) Pf, mi-l imaginez pe Razvan Pop uitandu-se larg si nedumerit la un sandwich legat la incheietura mainii stangi....
Raspunde

pt Flavius

Acum 11 ani

Oare cam cata maturitate consideri ca se afla in spatele comentariului tau?
Raspunde

Tavya

Acum 11 ani

E un articol atat de diluat, fara sens si fara concluzii....de ma face sa inchid site-ul. Incercati sa faceti mai mult data viitoare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus