Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
7°C

Miniportrete din localitatile sasesti

În localităţile săseşti Facultatea de Jurnalistică a găsit un sâmbure de speranţă.

Facultatea de Jurnalistică din Sibiu a prezentat în ultima marţi din luna octombrie cele mai bune 7 scurt-metraje realizate în cadrul proiectului ”Un sâmbure de speranţă” coordonat de conf. univ. dr. Ioana Creţu şi specialistul de film Günter Czernetzky, directorul studioului de film Rubicon din München, Germania.

La eveniment au participat organizatorii proiectului, studenţi şi cadre didactice ale Facultăţii de Jurnalistică, reprezentanţi ai  mass-media locale.

Subiectul proiectului a fost căutarea unui „sâmbure de speranţă” în satele săseşti din jurul Sibiului.

Proiectul a unit studenţi ai programelor de licenţă şi master din cadrul Facultăţii de Jurnalistică din Sibiu. Cele 16 echipe formate au avut deplină libertate în alegerea zonei cercetate, a temei şi a unghiului de abordare.

Proiectul se va finaliza în decembrie 2009 prin realizarea unui DVD în care sunt prezentate scurt-metrajele studentilor.

Facultatea de Jurnalistică are intenţia să continue colaborarea cu domnul Günter Czernetzky prin realizarea unui proiect analog cu titlul „Trecutul nostru glorios” despre satele săseşti din zona Sibiu-Sebeş.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 199

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus