Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Gligor: Johannis se ascunde de sport

Fără nicio îndoială, sportul sibian se află într-o situaţie jalnică. Lipsa sponsorilor, a bazelor sportive, a fondurilor pentru întreţinerea performanţei sportivilor a adus Sibiul în stadiul de a fi aproape inexistent pe harta sportivă a ţării. Directorul Direcţiei pentru Sport a Judeţului Sibiu este convins că o atenţie mai mare acordată de administraţia locală sportului ar duce la un reviriment al acestui sector. Ioan Gligor recunoaşte că nu are o relaţie foarte bună cu primarul Sibiului, Klaus Johannis. Potrivit lui, majoritatea acţiunilor sportive din Sibiu sunt derulate în totalitate prin Direcţia pentru Sport. La începutul fiecărui an se alocă nişte bani pentru cele două categorii: sportul de performanţă şi sportul pentru toţi. Banii sunt drămuiţi de conducere, însă proiectele depuse la primărie deobicei nu se aprobă. Gligor spune că acţiunile sportive nu sunt susţinute în Sibiu, iar sportul primeşte puţini bani de la Primărie. "Noi avem nevoie de o apropiere de la Primărie în privinţa sportului. Mai mult sprijin, mai multă apropiere pentru a face ceva. Îmi doresc să fie mai atenţi cu modul de folosire şi administrare, să nu se înstrăineze bazele sportive şi să fie mai receptivi la competiţiile ce se desfăşoară în sălile sportive" a declarat Ioan Gligor, directorul DSJ. În ciuda faptului că e criză, Direcţia a primit mai mulţi bani în 2009 decât în anul precedent. Iar drămuirea lor este posibilă pentru că majoritatea activităţilor folosesc fonduri puţine, 600, 1000 de lei. Însă cea mai mare problemă a sportului sibian sunt bazele sau spaţiile în care se pot desfăşura competiţii. Sălile de sport, pe scurt. Ioan Gligor trage un semnal de alarmă către şcolile din oraş, care dispun de spaţii dar nu le pun la dispoziţia competiţiilor. "Foarte greu pătrunzi într-o sală de sport pentru că nu se aprobă cererile de a desfăşura competiţiile. Unde să facem concursurile, într-un restaurant?", spune directorul. "Îi transimt domnului primar că îl aşteptăm mai des la competiţii şi la festivităţi. Să nu se mai ascundă de noi", este mesajul lui Gligor către administraţia locală.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

gligorut

Acum 14 ani

Oricum Directia de sport, ca de altfel ca si cea pentru Tineret sunt ca si inexistente in Sibiu. Probabil functioneaza numai pt. afacerile Partidului. Mai bine ar recunoaste acest tov. Director ca nu este capail sa faca nimic pentru sportul sibian. DJS reprezinta Ministerul Sportului in teritoriu... dar, daca Ritzi sau Placinta sau cine o mai fi... arunca banii pe manifestari de doi bani.... De ce nu trimite dl Gligor mesaje catre MTS?
Raspunde

sportiv

Acum 14 ani

duci sportivii cu zaharerul.nu dai indemnizatii cica nu sunt bani..dar ai primit mai mult in 2009...lasa-ne cu sportul...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus