Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Pui chinezesc cu legume

Chinezii păstrează cu multă atenţie secretele reţetelor lor. Reţete de cele mai multe ori europenizate, pentru că dovezile spuse şi nespuse ale celor care au încercat bucătăria chineză originală arată de cele mai multe ori că bucătăria chineză din Europa este comercială şi nu prea are nici în clin nici în mânecă tangenţe cu cea originală, cu care se hrănesc chinezii în fiecare zi. Cu gustul proaspăt pe papile, reţetele chinezeşti sunt destul de uşor de copiat pentru a face o mică economie la buget încercând să înlocuim o masă la restaurant cu una preparată în casă. 
Restaurantele chinezeşti din România folosesc ca ingredient de bază pentru carnivori primele trei cărnuri în preferinţele românilor, porcul, puiul şi vita. De la raţă încolo, mâncărurile sunt considerate delicatese şi după gust, dar mai ales după preţ. Chiar şi dacă încercaţi să gătiţi o asemenea delicatesă cu produse cumpărate din supermarket o să vedeţi că nu iese tocmai ieftin.
Prin urmare, aveţi o reţetă foarte uşor de făcut, ieftină şi delicioasă, pe bază de pui şi legume. Reţeta are la bază pieptul de pui însă vă sugerez să folosiţi pulpe dezosate, pentru că sunt mai suculente. Pieptul are tendinţa să se usuce, chiar dacă este ţinut la marinat. Puiul se taie fâşii lungi şi subţiri şi se pune la marinat în frigider într-o combinaţie de sos de soia sare şi piper la care se adaugă o linguriţă de zahăr pentru ca puiul să capete o crustă caramelizată în momentul în care este prăjit. În cele două ore cât trebuie să stea puiul la marinat în frigider aveţi tot timpul din lume să pregătiţi legumele. Trei ardei graşi, de preferinţă de culori diferite pentru ca mâncarea să nu fie doar gustoasă ci şi atractivă, 5-6 căţei de usturoi, o ceapă, doi ardei iuţi, 3 morcovi şi 500 de grame de ciuperci proaspete. Legumele se taie şi ele fâşii. Întreg secretul este ca legumele să nu fie moi în momentul în care mâncarea este gata, din această cauză e importantă ordinea în care le puneţi în tigaie. Ceapa vine prima, călită uşor. Apoi, morcovii, fiind cea mai solidă legumă folosită. Când morcovii dau primul semn de înmuiere, puneţi ciupercile şi puiul şi amestecaţi până în momentul în care puiul prinde crustă de prăjit. Atunci vine rândul ardeilor, care se înmoaie foarte repede şi al usturoiului, care nu trebuie să se ardă ci doar să dea gust. Ţinut la marinat, puiul va lăsa în tigaie tot sosul de soia acumulat de-a lungul ceasurilor petrecute în frigider. Însă dacă vă place gustul şi doriţi sos mai mult, mai turnaţi peste întreaga combinaţie nişte sos de soia. Şi ca totul să fie chinezesc 100%, folosiţi ca garnitură orezul. Orezul cu ou, de exemplu, se face foarte simplu. Fierbeţi orezul, scurgeţi-l bine după care puneţi-l la prăjit într-o tigaie de teflon. Neapărat, pentru că în caz contrar se prinde. După cam 5 minute, spargeţi două sau trei ouă peste şi amestecaţi în continuu, ca şi cum aţi face o papară. Rezultatul: delicios.

Geimi Olivăr

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Geimi Olivăr

Vizualizari: 437

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus