Vineri,
01.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Din ce in ce mai putin sibieni duc in spate judetul

Judeţul Sibiu avea, la finele lunii septembrie, puţin peste 116.000 de salariaţi, cu 8,4 la sută mai puţin decât în urmă cu un an, când efectivul salriaţilor se apropia de 126.000, potrivit datelor Direcţiei Judeţene de Statistică Sibiu. În aceeaşi perioadă, numărul şomerilor aproape s-a triplat şi a ajuns, la finele lunii septembrie a acestui an, la 13.847, asta înseamnă o rată a şomajului, la nivelul judeţului, de 7,5 la sută. Creşterea numărului de şomeri nu se opreşte însă. Potrivit celor mai recente date ale Agenţiei Judeţene Pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu, numărul şomerilor înregistraţi la finele lunii noiembrie este de 14.722, ceea ce se traduce printr-o rată a şomajului de 7,9 la sută. Asta înseamnă că în numai două luni, rata şomajului în judeţul Sibiu a sărit cu 0,4 puncte procentuale, iar numărul şomerilor a crescut cu 875. În acelaşi timp, creşte numărul pensionarilor. Potrivit datelor Direcţiei de Statistică, la mijlocul anului, erau în judeţul Sibiu circa 98.000 de pensionari, cu circa 1.300 mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce înseamnă o creştere de circa 1.3 la sută. Partea interesantă, în anul de criză care se scurge, este că din ce în ce mai mulţi sibieni se nasc şi din ce în ce mai puţini decedează, ceea ce înseamnă că sporul natural este în creştere. La finele lunii septembrie a acestui an, populaţia Sibiului creştea cu 103 persoane, faţă de septembrie 2008, când sporul natural era de doar 20 de persoane.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus