Joi,
01.12.2022
Light Intensity Drizzle
Acum
3°C

Gripa noua, noi victime. 91 in total

Alte opt cazuri de gripă nouă au fost confirmate în Sibiu, printre care patru la copii cu probleme cronice de la Centrul de Plasament "Speranţa", care a intrat în carantină săptămâna trecută, din cauza a două cazuri de infectare cu virusul A/H1N1, transmite corespondentul Mediafax. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, patru dintre cazuri au fost confirmate prin analize efectuate la laboratorul de specialitate din Bucureşti, iar alte patru cazuri au fost confirmate de către specialiştii DSP pe criterii clinice şi epidemiologice, având în vedere faptul că pacienţii au intrat în contact cu persoane diagnosticate anterior cu această boală. Cazurile confirmate în urma analizelor de laborator sunt la trei elevi din municipiul Sibiu şi la o femeie în vârstă de 28 de ani. "Este vorba despre un elev de 15 ani de la Liceul «Onisifor Ghibu», de unul de 17 ani de la grupul Şcolar CFR din Sibiu, ambii internaţi în Spitalul de Pediatrie. În plus, avem un caz la o elevă de 11 ani de la Şcoala «I.L. Caragiale» din Sibiu, fetiţa fiind acasă sub supravegherea medicilor. Persoana de 28 de ani confirmată cu gripă de tip nou este internată la Secţia de Boli Infecţioase adulţi", a declarat corespondentului MEDIAFAX dr. Elena Resiga, şef serviciu DSP Sibiu. Cele patru cazuri confirmate pe criterii clinice şi epidemiologice sunt la patru băieţi cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani de la Centrul de Plasament "Speranţa", din municipiul Sibiu, unde au mai fost confirmate, săptămâna trecută, două cazuri de gripă nouă, centrul intrând în carantină. "Copiii au risc asociat având în vedere că au boli cronice, dar starea lor este bună şi nu prezintă probleme deosebite de sănătate", a spus Resiga. Numărul cazurilor de gripă nouă înregistrate în judeţul Sibiu a ajuns la 91.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus