Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Salvamont inchide traseele din Fagaras

Mai multe trasee montane din munţii Făgăraşului au fost declarate închise de salvamontiştii sibieni,, din cauza stratului gros de zăpadă. Turiştilor le este recomandat să evite chiar şi practicarea sporturilor de iarnă în anumite zone. "Traseele turistice superioare cabanelor Bărcaciu, Negoiu, Bâlea, Turnuri şi a refugiului Suru şi traseul principal de creastă din munţii Făgăraşului de pe raza teritorial administrativă a judeţului Sibiu se declară închise. Pentru prevenirea accidentelor montane, S.P.J. Salvamont Sibiu, solicită turiştilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice închise şi de asemenea să evite practicarea sporturilor de iarnă în aceste zone", se arată într-un comunicat al Salvamont. Ei reamintesc celor aflaţi în dificultate că pot suna pentru ajutor la numărul de urgenţă 112. "În zona turistică Bâlea Lac, accesul la cabane se poate face doar cu telecabina de la Bâlea Cascadă. În căldarea lacului Bâlea deplasările trebuiesc efectuate respectând toate condiţiile impuse de perioada în care riscul de avalanşă este prezent. Turişti care doresc să practice sporturi de iarnă sunt rugaţi să solicite informaţii şi să respecte recomandările patrulei Salvamont aflată în zonă", mai sfătuiesc oamenii muntelui.

Stratul de zăpadă are o grosime de 55 de centimetri, la Bâlea Lac, în judeţul Sibiu, iar salvamontiştii avertizează că se menţine pericolul de producere a unor avalanşe, transmite corespondentul Mediafax. Potrivit reprezentanţilor Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, stratul de zăpadă din zona montană a crescut considerabil în ultimele 24 de ore. Astfel, la Bâlea Lac se înregistrau miercuri, la ora 08.00, 55 de centimetri de zăpadă, iar la Păltiniş erau 13 centimetri de zăpadă.

În Munţii Făgăraş, în zona Bâlea, salvamontiştii avertizează că se menţine pericolul de producere a avalanşelor, din cauza stratului mare de zăpadă proaspătă, care nu are aderenţă la stratul vechi, de zăpadă îngheţată. "Nu există risc estimat de producere a avalanşelor, dar pericolul există, aşa că turiştii sunt în continuare sfătuiţi să nu părăsească zona cabanelor", a declarat, Adrian David, şeful Serviciului Salvamont Sibiu, citat de Mediafax. Şi în zona joasă a judeţului Sibiu s-a depus zăpada, în municipiul Sibiu stratul de omăt având o grosime de 21 de centimetri, la Dumbrăveni - nouă centimetri, iar la staţia meteo de la Boiţa - 14 centimetri.

Meteorologii anunţă că în următoarele 36 de ore ninsoarea va continua în întreg judeţul Sibiu, chiar dacă intensitatea ei va scădea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus