Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

A doua centrala atomica, amanata cu 10 ani. Amplasamentul ramane necunoscut si in 2010

Cea de-a doua centrală nucleară din România, despre care se spune că ar putea fi construită lângă Sibiu, va fi gata până în 2030, cu zece ani mai târziu decât fusese anunţat iniţial. Centrala va avea o putere instalată de 1.000 MW, deşi reprezentanţii ministerului spuneau anul trecut că aceasta va avea 2.400 MW. "Programul Promovarea domeniului nuclear românesc la nivel naţional şi internaţional devine tot mai necesar din momentul în care atât instituţia guvernamentală, cât şi cea prezidenţială din România şi-au propus să dezvolte noi capacităţi energetice nucleare: încă două unităţi nucleare de minim 700 MWe la Cernavodă, în perioda 2009-2015, şi cel puţin încă o centrală nucleară de 1000 MWe până în 2030", se arată în Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2010, publicat de Ministerul Finanţelor Publice.
Potrivit secretarului de stat in Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Tudor Şerban, amplasamentul noii centrale nucleare nu va fi cunoscut în acest an.
Cele mai bune patru locaţii selectate se află în judeţele Braşov, Sibiu, Arad şi Cluj. Energia electrică produsă anual de Unităţile 1 şi 2 CNE Cernavodă reprezintă circa 17-18% din producţia de electricitate totală a României.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus