Vineri,
19.04.2024
Cer Senin
Acum
5°C

Chiriac: Romania mai poate avea o Capitala Culturala dupa 2021

După ce a devenit membru în comisia europeană care selectează şi consiliază viitoarele Capitale Culturale Europene, Constantin Chiriac a renunţat la funcţiile de consilier pentru oraşele Istanbul, Marsilia, Mons, Tilburg şi Cordoba, toate aflate în cursa pentru a deveni Capitale Culturale Europene.

În urmă cu mai bine de o lună de zile directorul Teatrului Naţional „Radu Stanca” a devenit reprezentantul României în comisia europeană care selectează, consiliază şi monitorizează Capitalele Culturale Europene. „Este o poziţie onorantă pentru mine şi pentru Sibiu”, a declarat Chiriac.

Directorul teatrului din Sibiu a mai declarat astăzi că din noua funcţie va lupta pentru a ţara noastră să mai aibă un oraş Capitală Culturală Europeană după experienţa Sibiului. Acest lucru va fi posibil însă numai după anul 2021.

„Sper să impun ca România să ajungă să acceseze acest statul cât mai rapid. Din păcate s-a pierdut deja mult timp şi există propuneri pentru viitoarele Capitale Culturale până în 2020. Din 2021 vom mai putea avea o Capitală Culturală în România”, a mai declarat Chiriac.

Directorul Teatrului Naţional „Radu Stanca” a mai spus că de la titulatura deţinută de Sibiu procedurile s-au schimbat destul de mult. „Va fi o competiţie între toate oraşele din ţară care îşi doresc acest lucru” a mai spus Chiriac.

 

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

dodi

Acum 14 ani

mda, Romania poate castiga si medalia de aur la campionatul mondial de fotbal 2014 pentru simplul fapt ca medalia inca nu s-a acordat.... Iar de fuctiile de consilier cu care s-a impaunat, e usor sa renunte la ele pentru ca ...stie el mai bine!
Raspunde

Popa Tatu

Acum 14 ani

Puscariabilul Chiriac este si fudul, ca altfel nu ar fi prost destul!
Raspunde

...

Acum 14 ani

Nila
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus