Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Martin Freinandemetz, in primii 40 de concurenti

Martin Freinandemetz se află în primii 40 de concurenţi ai raliului Dakar, din totalul de 93 de „supravieţuitori” ai deşertului Atacama, din Chile. Dakarul se află la cea de-a 32 ediţie, iar startului ei a fost dat pe 1 ianuarie la Buenos Aires, în Argentina. După cele trei probe speciale, raliul s-a mutat în Chile. Aici, concurenţii au avut de trecut cinci probe speciale în deşertul Atacama. Freinandemetz s-a aflat pentru prima dată în Chile şi a mers cu o motocicletă care cântăreşte 200 de kilograme cu rezervoarele pline. Austriacul ce concurează la Dakar cu un KTM 690 Rally, nu a mai fost în deşert de la ediţia din 2007. Acesta a avut un accident în etapa a 9-a, unde a întâlnit nişte dune înalte. " La cinci km după startul etapei Copiapo-La Serena concentrat asupra road book-ului am căzut foarte rău la coborârea unei dune şi norocul meu a fost că în acea zonă erau mulţi spectatori. Ei i-au avertizat pe ceilalţi concurenţi că mă aflu la baza dunei şi m-au ajutat să scot motocicleta. Din păcate, m-am ales cu nasul şi cu armura sparte şi am pierdut foarte mult timp terminând etapa doar pe locul 50. În ultima zi petrecută în Chile, când am mers din La Serena în capitala Santiago, am încercat să fiu prudent pentru că am încă dureri musculare în urma căzături din dune. Drumurile sinuoase în zonă deluroasă mi-au permis să îmi conserv locul în clasamentul general, unde am ca obiectiv clasarea în primii 40". Martin concurează la Dakar 2010 cu licenţă din partea Federaţiei Naţionale de Motociclism. Caravana Dakar revine pe 13 ianuarie, în Argentina, trece prin Anzi la o altitudine de 3.500 de metri, iar pe 17 ianuarie, după toate probele speciale, aceasta se va încheia la Buenos Aires. Liderul clasei moto până acum este triplul câştigător al Red Bull Romaniacs, Cyril Despres.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus