Joi,
18.04.2024
Partial Noros
Acum
9°C

Fructele nu se vor mai vinde en-gros in Piata Cibin. Doar la Obor

Administraţia pieţelor din Sibiu va muta, din acest an, activitatea de vânzare în regim en-gros a fructelor şi legumelor în incinta Pieţei Cibin. Potrivit conducerii Primăriei Sibiu, acest lucru va permite ca în Piaţa Cibin vânzările limitate strict la cele de tipul en-detail să se desfăşoare într-o atmosferă mult mai "aerisită". În plus, admninistraţia locală speră ca parcările din zonă să fie şi acestea mai libere. Pentur comercializarea în regim en-gros a fructelor şi legumelor se vor amenaja în piaţa Obor un sector specializat pentru acest tip de comerţ. Pentru asigurarea unor condiţii optime, noul sector va fi amenajat în cadrul modulelor de spaţii comerciale deja existente, informează reprezentanţii administraţiei locale. Serviciul Public Administraţia Pieţelor a primit semnale pozitive în ceea ce priveşte interesul comercianţilor pentru închirierea spaţiilor din pieţele sibiene acestea fiind reflectate în creşterea sumei încasate din închiriere. Serviciul menţionat pune la dispoziţia producătorilor şi comercianţilor un număr total de 433 de mese, 52 de standuri pentru comercializarea fructelor şi a florilor şi 363 de spaţii comerciale. Gradul de ocupare a meselor în perioada iunie – noiembrie 2009 a fost de 100%, iar în primele două săptămâni ale lui 2010 au fost formulate cereri de rezervare pentru spaţii până la sfârşitul verii. Încasările în anul 2009 se ridică la peste 6.200.000 lei din chirii şi taxe forfetare. În acelaşi timp, investiţiile realizate de acest serviciu, fără costurile curente de întreţinere şi reparaţii, se ridică la peste 550.000 lei. Cele mai importante lucrări au fost realizate în piaţa Cibin, unde a fost amenajată o magazie de materiale şi în Piaţa Rahova unde a fost construită o rampă de containere. Propunerile de investiţii pentru anul 2010 se referă la continuarea lucrărilor la reţeaua de hidranţi din Piaţa Obor, modernizarea platoului pentru comercializarea răsadurilor, pepenilor şi verzei în piaţa Rahova, redimensionarea şi extinderea reţelei de gaz şi realizarea unei instalaţii de încălzire în grupurile sociale din piaţa Obor, precum şi extinderea copertinei pentru flori în piaţa Vasile Aron.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

RR

Acum 14 ani

Pietele din Sibiu au inca aspect provincial. Mai mult, acea hala noua, din Piata Cibin, destinata produselor lactate, nu respecta stilul arhitectural al zonei. In materie de piete, totul este improvizatie. Sugestia mea: constructia unor hale, cu structura din fier forjat, elegante si in stil vechi. Ati vazut vreodata pietele (halele) din Barcelona sau Budapesta? Sau Hala Traian din Bucuresti?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus