Miercuri,
16.06.2021
Partial Noros
Acum
24°C

IPS Lurentiu Streza: ajutati-va semenii din Haiti

Înalt Prea Sfinţitul Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a transmis ieri o scrisoare deschisă prin care îndeamnă toţi sibienii şi credincioşii să ajute după posibilităţi haitienii loviţi de cutremur.

“Lumea întreagă a luat act, cu durere şi regret, despre cutremurul din Haiti, care s-a soldat cu peste 120.000 de morţi, 190.000 de răniţi şi 1.000.000 de sinistraţi. Semeni de-ai noştri au rămas în suferinţă, nu doar sufletească ci şi materială. Dacă pentru cele ale sufletului ne plecăm genunchii şi ridicăm glas de rugăciune înaintea lui Dumnezeu, în cele materiale trebuie să ne unim, pentru a da mărturie comună de credinţa noastră în Mântuitorul Iisus Hristos, Ocrotitorul sărmanilor şi Părintele orfanilor, care ne-a învăţat să fim milostivi şi iubitori de aproapele”, scrie ÎPS Laurenţiu Streza.

Mitropolitul Ardealului mai îndeamnă oamenii să contribuie fiecare cu ce poate. “Cu părintească dragoste, în colaborare cu întreaga Patriarhie Română, rugăm pe bunii noştri credincioşi, preoţi şi mireni, să contribuie, după posibilităţi, la realizarea unei colecte în vederea acordării unui ajutor acestor oameni aflaţi la grea încercare. Mulţumindu-vă şi pentru acest efort, vă binecuvântăm şi vă îmbrăţişăm cu toată dragostea noastră părintească, nădăjduind ca şi prin această jertfă vom fi mai aproape de Dumnezeu, prin ajutorarea celor aflaţi în nevoi”, încheie ÎPS Laurenţiu Streza scrisoarea.

Comentarii

8 comentarii

teoctist

Acum 11 ani

intai da tu ceva mestere, si apoi asteapta de la altii. asta se cheama, exemplu. dar voi ca intotdeauna asteptati sa dea prostimea ca sa va puteti lua si voi partea ca intotdeauna.
Raspunde

te(r)o(r)ctist

Acum 11 ani

Noi stim ce avem de facut, voi care numai luati ce dati????....sunteti cea mai putin fiscalizata institutie...cei care va dau, platesc impozite...voi declarati tot ce primiti...??? propavaduiti apa si voi beti vinul, va invesmantati in aur si luati dela saraci....
Raspunde

de cod "BOBI"

Acum 11 ani

Unde este puterea exemplului ?(dar nu ca pana in '89)
Raspunde

hai ti an

Acum 11 ani

Sfintia ta,la tine prostia recidiveaza cam des. Pai nu va e voua rusine,cei mai mari profitori de pe urma calvarului Mantuitorului , sa vii cu indemnurile astea ? Nu avem noi destui amarati in tara asta care nu au ce pune pe masa si te f... grija de puturosii aia? E trist ce s-a-ntampalt,dar vezi-ti tu de oile tale.Sau ,ia baga mana in buzunar si da ceva.Aaaaa,voi nu stiti sa dati decat sfaturi,in rest numai luati?Nu cumva ai vrea sa gestionezi tu ajutoarele? Hai, treci pe la medic si te cauta.
Raspunde

sibian de rand

Acum 11 ani

sa mai dai si tu, porc imbuibat!! ca de luat, iei la greu, spurcatule!!!
Raspunde

TVA

Acum 11 ani

Daca ati da macar impozitul care ar fi "trebuit" dat pe banii luati de la Boboteaza de la toti preotii din Sibiu cred ca ati face o suma destul de frumusica. Dar mare-i ograda ....
Raspunde

Popa Prostu'

Acum 11 ani

din pacate, BOR nu si-a facut curatenie in ograda. probabil ca nici celelalte biserici surori, dar subiectul opiniei mele vreau sa fie BOR. prin curatenie inteleg indepartarea din organizatie a celor nechemati, a slujitorilor fara har, a securistilor, etc. nu a facut curat pentru ca nu a vrut, asta este convingerea mea. pentru ca si aceasta institutie sa ajunga la nivelul celorlalte institutii de stat, adica la nivelul de rahat, s-a "chinuit" popimea sa intre cu tupeu de tigan in cele lumesti, adica in parlament, de unde pot da legi pentru influentarea vietii laicilor. au abandonat lucrarea cea grea, cu sufletele oamenilor, si s-au dedulcit vietii fade a unei societati romanesti decazute la stadiul de manea. ce ar fi trebuit sa fie preotii nostri, si ce au ajuns - asta ar fi un alt subiect interesant. asa ca fratilor intru credinta, nu va mai minunati ca popimea cea sfidatoare nu-si plateste impozitele, casta clericilor s-a integrat perfect in societatea contemporana, materializandu-se intr-o gasca mafiota.
Raspunde

Popa Prostu'

Acum 11 ani

crestinismul, si deci si Ortodoxia, afirma ca Biserica se cladeste in fiecare dintre noi. cred aici mai avem speranta ca perceptele noastre sa nu moara de tot. pe scurt, Biserica este in noi, nu in ceea ce "construiesc" nechematii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus