Duminică,
20.09.2020
Partial Noros
Acum
12°C

Este normal sa se ajunga la proteste

31 Ianuarie 2010 22:02

Cum văd autorităţile sibiene anul 2010? Nasol! Cum altfel să-l vadă din moment ce se aşteaptă ca din cauza greutăţilor financiare să avem parte de o creştere a tensiunilor sociale, proteste, greve etc. „Este firesc ca şi în continuare, datorită situaţiei economice, să se ajungă la o escaladare a stărilor de tensiune socială, principala nemulţumire a salariaţilor, referitoare la nivelul salarizării, continuând, probabil, să persiste”, scrie Vasile Duca, directorul coordonator al Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale Sibiu într-un raport prezentat săptămâna trecută în faţa prefectului Constantin Trihenea. De menţionat că AJPS cam cu asta se ocupă, printre altele: medierea unor astfel de conflicte sociale.
Pe ce se bazează AJPS când zice va fi nasol. Păi în primul rând pe experienţa de anul trecut când în tot judeţul Sibiu am avut parte de şase conflicte mari de interese înregistrate, declanşate de organizaţiile sindicale din firmele şi societăţile sibiene. În total conflictele de muncă au vizat revendicările a 1.046 salariaţi dintr-un număr total de 2090 angajaţi ai unităţilor respective. În ianuarie 2009 s-au supărat angajaţii de la SIB-DRESS S. A. Conflictul nu a fost soluţionat la data concilierii, dar nu s-a recurs la alte proteste.

Tot în ianuarie, 144 de angajaţi Armax Gaz s-au revoltat. Conflictul a fost soluţionat parţial. În februarie a fost rândul angajaţilor de la Brandl Ro SRL iar în iunie al angajaţilor MPF PRODUCTION SRL. Am bele au fost soluţionate. În fine, anul 2009 s-a încheiat cu nemulţumiri explimate clar la TONDACH SRL şi iar la BRANDL, ambele conflicte lăsate în coadă de peşte.
Acestea fiind datele cunoscute, cum se pregătesc autorităţile de ce va urma în 2010? „Instituţuţia noastră continuă să acţioneze pentru promovarea dialogului social în profil teritorial, prin menţinerea unei comunicări permanente cu partenerii sociali, în scopul evaluării stărilor de spirit generatoare de tensiuni, de regulă prin intervenţii şi negocieri directe, sau după caz, în cadrul unor şedinţe ale Comisiei de Dialog Social, în scopul
asigurării păcii sociale la nivelul judeţul Sibiu”, mai arată AJPS. Pace să fie!

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus