Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
15°C

Spitalul de urgenta, relocat in Valea Aurie

Autorităţile locale par să fi convins Guvernul României de faptul că ridicarea unui spital de urgenţă în spatele complexului comercial din Şelimbăr - Shopping City -, nu este o idee deloc bună. Prezent la Sibiu, premierul Emil Boc a declarat că se va implica personal în deblocarea spitalului de urgenţă promis Sibiului. "Mă voi implica în relaţia cu Ministerul Apărării Naţionale, în sensul de a rezolva această problemă a locaţiei. Şi să mergem pe varianta administraţiei locale în ceea ce priveşte amplasarea", a spus Emil Boc. Cu toate acestea, premierul nu poate garanta susţinere financiară pentru acest an. Locaţia spitalului de urgenţă, stabilită iniţial pe actualul poligon militar de pe Calea Poplăcii, a fost schimbată, în acte, dintr-o "greşeală". Astfel, în momentul transferului terenului din proprietatea Ministerului Apărării în cea a Ministerului Sănătăţii, reprezentanţii militarilor au transcris "greşit" numărul de Carte funciară. Iar în loc să fie transferate cele zece hectare de pe Calea Poplăcii, au fost transferate cinci hectare de teren militar de pe Valea Săpunului.

Discuţii noi despre probleme vechi - calea ferată de la Cârţa şi bugetul

Autorităţile locale, prin preşedintele Consiliului Judeţean, Martin Bottesch, şi primarul Sibiului, Klaus Johannis, au cerut şi alte lucruri şefului Guvernului. "Am discutat chestiuni legate de terenul pentru spitalul de urgenţă, dar şi de linia ferată întreruptă la Cârţa şi centura ocolitoare a Sibiului. În plus, au mai fost probleme specifice Consiliului Judeţean legate de POR, de programele operaţionale sectoriale", a spus Martin Bottesch. Nici discuţiile despre bugetul alocat judeţului Sibiu nu au fost ocolite.
Primarul Sibiului a declarat că şi centura Mediaşului a fost un punct distinct de discutat. Deocamdată, finanţarea pentru acest obiectiv a fost pierdută. Premierul Emil Boc speră ca în cursul acestui an să poată fi plătită proiectarea, cel puţin.
"Am vrut şi să cunoaştem părerea primului ministru legat de bugetul de stat pentru anul în curs. A fost o discuţie foarte bună. Problemele sunt complicate şi este un început bun dacă se discută despre acest lucru", a mai spus Klaus Johannis.

Ideea spitalului de urgenţă

Viitorul Spital Judeţean de Urgenţă, ar trebui să aibă 462 de paturi, o arie utilă de 31.882 metri pătraţi şi o arie desfăşurată de 64.698 metri pătraţi. El va include unitatea de primiri urgenţe, servicii ambulatorii şi spitalizare de zi, departamentul de radiologie, imagistică şi explorări funcţionale, ar avea servicii conexe specifice spitalelor (endoscopie, farmacie, laborator central, morgă cu laborator de anatomie-patologică anexat, sterilizare centrală, vestiare centrale şi grupuri sanitare personal, sală de conferinţe pentru 100 de persoane), recepţie, zonă de înregistrare, aşteptare, blocul operator, secţia de terapie intensivă generală adulţi/copii, secţii de spitalizare chirurgicală, secţii de spitalizare medicale, administraţie (conducere, financiar-administrativ, resurse umane, juridic, epidemiologie, tehnic, securitate şi protecţie), heliport cu un punct de aterizare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

mau

Acum 14 ani

bine ca avem bani pentru alte PROSTI
Raspunde

sibian modest

Acum 14 ani

nu este bine in padure,acesta trebuia plasat pe centura Sibiului linga dealul Gusteritii si dupa ac- tualul targ de animale pana la Viile Sibiului,este foarte greu accesul prin tot orasul si trebuie langa cele mai circulate-bile zone,au loc toate facilitatile necesare inclusiv aeroport ptr.helicoptere medicale. e prost amplasat in padure n-ai posibilitate de acces prin tot orasul si langa dealul Gusteritii ai spatiu ptr. toate facilitatiile necesare inclusiv un helioport si multe zone verzi-florele,este langa caile de acces cele mai circulabile,este si liniste.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus