Duminică,
02.10.2022
Partial Noros
Acum
11°C

Zara, Deichmann, Takko, Obi

Una din cele mai importante investiţii din Sibiu, pe domeniul retailului, ar putea veni din partea grupului spaniol Inditex. Proprietarii lanţul de magazine de îmbrăcăminte Zara, au în vedere Sibiul pentru deschiderea unei unităţi, potrivit oficialilor din cadrul divizei din România. Spaniolii poartă negocieri în acest sens, potrivit lui Mihai Cioltea, directorul de expansiune din cadrul diviziei române agrupului spaniol. "Braşovul, ca şi Sibiul, Oradea sau Aradul, este un oraş interesant din punct de vedere al dezvoltării brandurilor noastre. Cu toate aceste oraşe purtăm negocieri în momentul de faţă", a spus Mihai Cioltea, citat de Ziarul Financiar.
În privinţa locaţiei posibile, ţintită de Zara în Sibiu, există un singur indiciu: proiectul complexului comercial Sibiu City Center, "îngheţat" din motive de criză economică de cei care au anunţat că vor să îl construiască, austriecii de la S+B Gruppe, împreună cu cei de la Immoeast.
Reprezentanţii S+B Gruppe au declarat, în iunie 2008, că purtau negocieri, printre alţii, cu Inditex, pentru închirierea unui spaţiu în viitorul complex comercial. Între timp, însă, a apărut criza economică, Immoeast şi-a schimbat planurile şi a părăsit proiectul Sibiu City Center, iar S+B Gruppe a decis să îngheţe investiţia de pe fostul teren al Amylon până când situaţia financiară internaţională se va stabiliza.
Complexul comercial Sibiu City Center, proiectul S+B Gruppe, ar fi trebuit finalizat în martie, anul acesta, şi ar fi adus 500 de locuri de muncă, potrivit planurilor iniţiale.

O altă posibilă locaţie pentru un magazin Zara ar putea fi singurul proiect imobiliar privind amenajarea unui parc de retail care a mers înainte în ultimii doi ani, cel dezvoltat de CA Immo Internaţional, fond de investiţii austriac şi Oasis, pe un teren aflat la ieşirea din oraşul Sibiu spre Mediaş. Aici ar trebui să fie inaugurat în primăvară prima unitate din cadrul complexului comercial, un magazin Obi. Dezvoltatorii au anunţat că vor să mai deschidă un hipermarket, un magazin de mobilă, dar şi un mall de 20.000 de metri pătraţi.
"Vor mai fi, ulterior, alte două sau trei etape. A doua va fi un hypermarket cu o galerie comercială, pe o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi. Iniţial, a fost planificată o suprafaţă dublă, dar lipsa de chiriaşi ne determină să rupem şi această etapă în două. A treia etapă va fi acel magazin de mobilă, unde nu pot spune încă despre cine este vorba. Anul acesta nu va fi luată încă o decizie, dar de anul viitor o să ştim cine va fi", a declarat Klaus Reisenauer, asociat alături de Kurt Wagner la firma Oasis. El a precizat că există negocieri cu două lanţuri de hypermarketuri.
Magazinul Zara din Braşov va avea circa 1.500 de metri pătraţi, potrivit proprietarilor mall-ului Unirea Shopping Center. Inditex se pregăteşte însă pentru lansarea spaţiilor din cadrul mall-ului Sun Plaza, din Bucureşti, unde va fi prezent, din februarie, cu patru branduri, Zara,
În momentul de faţă, Inditex are în România nouă magazine Zara, dintre care cinci în Bucuresti, urmand ca in acest an sa mai deschida cel putin doua unităţi, la Bacău şi Braşov.
Inditex deţine opt branduri, Zara, Pull and Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home, Uterqüe şi Tempe.

Unii vin, alţii pleacă

Criza economică nu a oprit expansiunea retailului în judeţul Sibiu. Dincolo de posibila descindere Zara pe plaiurile sibiene, mai sunt aşteptate deschiderile a două magazine de haine şi încălţăminte, la Mediaş. Deichmann şi Takko. Deichmann, unul din liderii europeni în comerţul cu încălţăminte, a pătruns pe piaţa din Sibiu cu magazinul din cadrul parcului de retail din Şelimbăr, inaugurat în martie 2008. Anul trecut, firma a avut în plan deschiderea 12 unităţi. Takko a deschis în judeţul Sibiu încă din 2007, tot în parcul din Şelimbăr.
Printre cei care au mai avut în vedere deschiderea unui magazin de haine în Sibiu se află şi proprietarii lanţului Mango. Spaniolii s-au aflat în discuţii cu dezvoltatorii Sibiu City Center.
Mango, unul din cele mai cunoscute branduri de haine din lume, este prezent şi în mall-ul Unirea Shopping Center din Braşov, cu un magazin de 230 metri pătraţi.

Sunt şi branduri care părăsesc Sibiul. Concernul Spar a fost nevoit să închidă unitatea din Mediaş, în care a investit 2,8 milioane lei. Spar a fost inaugurat în iunie 2007, iar criza economică a pus lacătul pe uşă spre finele anului trecut. Magazinul avea o suprafaţă de 2.550 de metri pătraţi. Spar este o marcă olandeză şi cumulează, la nivel internaţional, 15.000 de magazine.Grupul Inditex, proprietarul Zara, a anunţat recent că donează două milioane de euro programelor de ajutorare şi reconstrucţie din Haiti. Banii vor merge către organizaţiile internaţionale implicate în procesul de recuperare, după cutremurul care a făcut circa 200.000 de victime.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

alex

Acum 12 ani

ar fi pacat sa pierdem zara si celelalte branduri din grupul spaniol
Raspunde

xela

Acum 12 ani

in locul spaniolilor o sa vina grupul pullifricilor, cu branduri mai tari si mai rasbelite.
Raspunde

florin stefan

Acum 11 ani

numesc florin stefan, am 15ani sunt din busteni, si vin cu o mare rugaminte la dumneavoastra. vin sarbatorile de paste, iar noi nu avem ce pune pe masa . tata nu lucreaza doar mama, si lucreaza la matura pe strada in frig si ger pentru 500 de lei pe luna.tata este operat la picior.din banii acestia mama trebuie sa plateasca datoriile la magazin , datoriile la oameni care ne mai dau bani imprumut, si noi numai ramanem cu nimic.va cer ajutorul ca sa ne ajutati si pe noi cu ce puteti ca sa punem cate ceva de sarbatori pe masa. va trimit acest mesaj de la calculatorul unui vecin care ne mai ajuta si dansul din cand in cand.va rugam din tot sufletul sa ne ajutati cu ce puteti ca sa ne facem si noi sarbatorile de paste ca orice om.Am vrea si noi ca orice om sa avem si noi un cozonac si un ou rosu. dar daca nu avem nu putem face nimic. Dintr-un singur salariu, adus de mama, nu ne putem permite absolut nimic, pentru ca avem datorii la magazine care ne dau pe datorie, si trebuie sa dam inapoi si banii celor ce ne mai ajuta din cand in cand.si noi numai ramanem cu nimic ca sa ne punem pe masa de paste.Va rugam din tot sufletul, daca puteti sa ne ajutati si pe noi cu ce puteti, ca sa ne putem face si noi aceasta mare sarbatoare cum trebuie, cum si-o fac toti oameni. numai cu ajutorul dumneavoastra putem fi si noi mai fericiti de paste. daca vreti sa ne ajutati, va las numarul meu de telefon, si daca vrei sa ne ajutati, ma puteti suna 0731806200. va multumesc si cred ca aceasta scrisoare, nu o veti arunca
Raspunde

paul

Acum 11 ani

ar trebui sa se faca acest magazin e superb si cel din bv
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus