Luni,
01.03.2021
Ploi Scurte
Acum
5°C

Primaria Medias vrea sa imprumute 6,5 milioane de euro

Banii vor fi folosiţi pentru reabilitarea şi modernizarea a peste 20 de străzi şi înfiinţarea reţelei publice de apă şi apă uzată.

Primăria municipiul Mediaş a  adoptat pentru acest an o nouă strategie prin care să demareze o serie de lucrări de investiţii mai repede decât bugetul local ar fi permis. Astfel municipalitatea medieşeană va contracta un credit bancar pentru a demara o serie de investiţii menite a îmbunătăţi confortul cetăţenilor. În acest fel un număr de străzi vor beneficia de modernizare şi amenajare a sistemului de alimentare cu apă potabilă precum:  Piscului, Socului, Măghiranului, Lalelelor, Şlefuitorilor, Dealul Furcilor, Bârsei, Amurgului, Râşnov, Posada, Grigore Alexandrescu, Verii, Vâlcelii şi Primăverii. Un alt obiectiv de investiţii este amenajarea străzile din Ighişul Nou şi înfiinţarea reţelei publice de apă şi apă uzată.

Valoarea totală a acestor 26 de obiective de investiţii este de 27.081.000 lei

Contractarea acestui credit bancar presupune parcurgerea anumitor paşi precum:

    1. verificarea dacă toate obiectivele de investiţii propuse a fi plătite din finanţarea rambursabilă au indicatorii tehnico economici aprobaţi de către Consiliul Local.

   2. stabilirea exactă  a sumei

   3.  încheierea unui acord de prefinanţare

   4.  întocmirea  caietul de sarcini

   5. scoaterea la licitaţie pe sistemul de achiziţii publice

   6. în urma definitivării ofertei câştigătoare se negociază cu banca termenii şi condiţiile împrumutului

   7. vizarea contractului de către Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale din cadrul Ministerului Finanţelor

   8. supunerea spre aprobarea Consiliului Local şi ulterior încheierea contractului.

       „În urma nenumăratelor întâlniri cu cetăţenii am ajuns la concluzia că această strategie de a începe lucrări de investiţii mai repede decât bugetul local ar permite, prin contractarea unui credit, este benefică în vederea atingerii unor standarde moderne atât în ceea ce priveşte infrastructura rutieră cât şi  în cea de apă canal“ a declarat primarul municipiului Mediaş, Teodor Neamţu.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus