Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Insolventa, mama ranitilor. Inclusiv pentru Anka`s


După cum relata Turnul Sfatului acum câteva ediţii, cunoscuta creatoare de modă Anca Stănilă, iniţiatoarea brandulu Anka`s,  a reuşit să mute, pe tăcute, afacerile proprii de pe o firmă cu datorii, pe una nouă. Fără datorii la stat. Zilele acestea, povestea relatată în trecut tinde să capete un final.

După publicarea articolului, la finele anului trecut, inspectorii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice din Sibiu s-au autosesizat. Şi au pregătit un control, de fond. Care, însă, nu a mai apucat să fie întocmit (finalizat). Societea Fashion Group a intrat în insolvenţă, controlul a fost oprit. Cel mai probabil va urma falimentul, în urma căruia datoriile acumulate la bugetele de stat vor rămâne, pur şi simplu, datorii.

Exemplul dat de Anca Stănilă este, însă, unul încercat şi de Gigi Becali de exemplu, care, în cazul echipei Steaua, ar fi vrut să mute toată afacerea pe o firmă nouă, fără datorii la stat. Ceea ce nu a reuşit Becali, a dovedit Anca Stănilă. Societatea pe care activa brandul creatoarei sibiene de modă, Fashion Group, a început să acumuleze datorii încă din 2007. La începutul anului trecut, când numai datoriile către bugetele de stat se abăteau către 150.000 de lei, bunurile şi utilajele firmei Fashion Group calculate la o valoare contabilă de aproximativ 1,2 milioane de lei, bunuri imobilizate, au fost mutate. Mutate pe o altă societate - Zetta Fashion SRL - nou înregistrată pe numele părinţilor creatoarei Anca Stănilă şi a asociatei acesteia. Firma este înfiinţată în martie 2009 şi are sediul acasă la Anca Stănilă. ."Noi lucram în paralel cu aceste două firme. Dar, de când a venit această perioadă am început să înregistrăm dificultăţi cu Fashion Group, firma prin care făceam şi distribuţia. Firma care, din păcate, nu mai încasa bani de la cei cărora le distribuiam marfa.Prin urmare, am decis să închidem această firmă care ne producea pierderi", declara, la finele anului trecut, Anca Stănilă.
Prețul de vânzare al bunurilor – de la mașini în leasing la utilaje specifice – este mai mic decât cel practicat pe piața liberă, ceea ce reprezintă cel puțin un semn al unei tentative de evaziune fiscală, marca Anka’s.

Pentru datoriile acumulate de Fashion Group, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală anunţa pe site-ul propriu că a demarat procedurile de executare silită. Doar că firma nu mai deţinea bunuri care să acopere datoriile. Controlul iniţiat de inspectorii Finanţelor s-a blocat de procedura insolvenţei. Administratorul judiciar este Grup Insolv SPRL, firma care a gestionat şi ultimele clipe de "viaţă" înaintea falimentului SC Pumico Export Import SRL.
Una din legile naturii – nimic nu se pierde, totul se transformă – este valabilă, însă, și în domeniul fiscalității. Prin urmare, datoriile lăsate la stat de societatea Ancăi Stănilă nu se vor pierde, ci se vor transforma în sume pe care vor trebui să le acopere restul contribuabililor. Potrivit surselor din cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Sibiu, exemplul Fashion Group nu este unul izolat – e un adevărat ”trend”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

K

Acum 14 ani

De ce nu veniti cu informatii despre "marii insolventi" ai judetului Sibiu. Nu pomenesc aici vreun nume, ca sa nu spuneti ca ma intereseaza cineva anume. Dar companiile cu cei mai multi angajati din Sibiu, sunt de fapt companii care se crediteaza prin neplata taxelor, impozitelor si neplata (la timp sau diminuata) a salariilor.
Raspunde

K

Acum 14 ani

De ce nu veniti cu informatii despre "marii insolventi" ai judetului Sibiu. Nu pomenesc aici vreun nume, ca sa nu spuneti ca ma intereseaza cineva anume. Dar companiile cu cei mai multi angajati din Sibiu, sunt de fapt companii care se crediteaza prin neplata taxelor, impozitelor si neplata (la timp sau diminuata) a salariilor.
Raspunde

de ce oare ?

Acum 14 ani

Buna intrebarea de sus? Este posibil sa fie o polita asiguratorie in ce il priveste pe fostul sot al protagonistei scrierii de mai sus :)
Raspunde

eu

Acum 14 ani

De ce apare acest articol ptr a nu stiu cata oara? Cine si ce interes are?
Raspunde

me

Acum 13 ani

chiar nu stiti cine are interes???
Raspunde

a

Acum 11 ani

a
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus