Luni,
28.11.2022
Ceata
Acum
1°C

PUG-ul Sibiului atarna pe culmile birocratiei

Noul Plan Urbanistic al Sibiului valabil pentru următorii zece ani întârzie să apară în formă aprobată. Motivul, potrivit primarului Klaus Johannis, ţine de birocraţia din România, sistem de care alesul sibienilor se arată extrem de deranjat - nu în România s-a inventat birocraţia, dar aici atinge noi şi noi culmi, a spus Johannis. "Noi trăim într-o ţară care nu a inventat birocraţia, dar a reuşit performanţa să o aducă la noi şi noi culmi. Ea a fost inventată, iniţial, într-o altă ţară europeană, care a transformat-o într-un instrument de reglementare şi asigurare a calităţii. Noi, în schimb, am reuşit cu succes să transformăm birocraţia într-o chestiune aproape insurmontabilă. Din acest motiv nu am realizat PUG. Cei care trebuie să îl realizeze, împreună cu specialiştii Primăriei, mi-au propus un termen mai îndepărtat, dar nu am fost de acord şi sper încă să avem un PUG în această primăvară", a afirmat Johannis. Noul PUG al Sibiului trebuia finalizat până în octombrie anul trecut, astfel încât din ianuarie 2010 să intre în vigoare. Punctele birocratice care generează întârzieri nu sunt, însă, de ochii presei, crede primarul Klaus Johannis. El a refuzat să spună unde s-au înnodat lucrurile - "nu are rost pentru că le comentaţi vesel şi oricum nu le rezolvaţi". Planul Urbanistic General al municipiului Sibiu este realizat de societatea Planwerk din Cluj, care a câştigat în 2008 licitaţia. Suma totală a contractului pentru realizarea Planului este de 1.100.000 de lei (fără TVA) şi avea ca termen de predare luna octombrie 2009.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

urbanistul

Acum 12 ani

in ultimul timp primarul e foarte suparat pe tot felul de chestii pe care el cu siguranta le-ar fi schimbat daca ajungea premier, dar nu a fost sa fie , asa ca n-ar fi rau totusi daca ar fi concret in ceea ce priveste franele PUG-ului, din artcol iese ca Planwerk si specialistii sibieni inca nu il au gata, deci unde e frana birocratica?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus