Marţi,
26.10.2021
Cer Senin
Acum
-1°C

Jean Paul Gaultier cere despagubiri de 760.000 euro, unei firme din Sibiu

Creatorul de modă Jean Paul Gaultier cere despăgubiri de 760 000 de euro de la o firmă din Sibiu care a introdus în ţară şi care urma să comercializeze peste 19 000 de sticle de parfum cu însemnele oficiale ale firmei, dar care, în urma unei expertize, s-au dovedit a fi contrafăcute.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii Financiare Sibiu, care în luna noiembrie 2009 au confiscat un tir plin cu parfumuri care aveau însemnele Hugo Boss şi Jean Paul Gaultier, mostre din aceste parfumuri au fost trimise spre expertizare celor două firme.

"De la Jean Paul Gaultier am primit rezultatul şi parfumurile sunt false. De aceea, firma a decis să se constituie parte civilă în acest caz şi solicită despăgubiri de 760.000 de euro societăţii din Sibiu, dintre care 360.000 despăgubiri materiale şi 380.000 despăgubiri morale. În plus, firma a cerut ca toate parfumurile să fie distruse pe cheltuiala societăţii din Sibiu, Jean Paul Gaultier nefiind de acord ca parfumurile false să fie scoase pe piaţă şi nici donate", a declatrat Nicolae Fumurescu, directorul Gărzii Financiare Sibiu.

Potrivit sursei citate, în noiembrie 2009, în tirul respectiv s-au găsit 19.008 sticle de parfum de diferite dozaje, care purtau însemne identice sau similare cu cele ale lui Jean Paul Gaultier. Valoarea de piaţă a acestora depăşeşte suma de două milioane de euro.

Comisarii Gărzii Financiare au identificat societatea din Sibiu la care ar fi trebuit să ajungă aceste parfumuri, iar proprietarul acesteia este cercetat pentru contrafacere şi contrabandă.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii Financiare Sibiu, mai sunt de rezolvat doar câteva aspecte în acest caz, după care dosarul va fi trimis Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Comisarii Gărzii Financiare aşteaptă şi rezultatul analizelor de la Hugo Boss, pentru a stabili ce se va întâmpla şi cu cele aproximativ 20.000 de sticle de parfum care poartă însemnele acestei firme.

Deocamdată, tir-ul plin cu parfumuri este reţinut într-un depozit special, de către Garda Financiară Sibiu.

Comentarii

4 comentarii

Veste

Acum 11 ani

Excelenta ! Furtul, frauda, minciuna, de la mic la mare, astia sunt românii, în frunte cu cei care-i "conduc".
Raspunde

x

Acum 11 ani

chestie fumata de doua zile la tv...
Raspunde

xx

Acum 11 ani

foarte bine sa le arde pina la os
Raspunde

99%

Acum 11 ani

Mergeti la Mall... 99,99% dintre produse sunt contrafacute, restul de 0,01% e transpiratia vanzatoarei...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus