Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
7°C

Oferta administratiei catre sibieni: Baia Neptun, Zoo, Teatrul de balet

Reprezentanţii Primăriei Sibiu au dat publicităţii un rezumat al celor mai recente investiţii din banii publici către "enterteinmentul" local. Din prisma aceasta, pentru conducerea administraiei locale, vârf de lance sunt investiţiile recente din Complexul Baia Neptun, crearea Teatrului de Balet la Sibiu şi "una dintre cele mai moderne grădini zoo din ţară", acea de la Sibiu. Alături de acestea, nu putea lipsi Teatrul naţional "Radu Stanca".

Baia Neptun, printre puţinele din ţară

Una dintre puţinele băi publice rămase în România, Complexul Baia Neptun, oferă sibienilor la preţuri foarte accesibile o serie de servicii care vin să îmbine utilul cu plăcutul: înot, cosmetică, saună, băi alternative, o sală de sport şi masaj.

În ultimii ani, Baia Neptun a beneficiat de lucrări importante de reabilitare şi modernizare în valoare totală de peste 1.500.000 lei. A fost complet reabilitat bazinul cu instalaţiile aferente, sauna, căzile, curtea interioară şi elementele interioare originale din lemn şi piatră pentru a creşte calitatea serviciilor oferite şi pentru a recrea ambianţa începutului de secol XX.

Cele mai solicitate servicii sunt, în această ordine, bazinul, băile la cadă şi sauna. De exemplu, numai în luna ianuarie a acestui an peste 3500 de persoane au solicitat aceste servicii după cum urmează: la bazin au fost vândute peste 1500 de bilete, din care aproape 1000 numai copiilor, la cadă au fost vândute 1030 de bilete, iar la saună aproape 1000.

Unul din cele mai solicitate servicii pentru copii sunt cursurile de înot. Copiii se pot înscrie la cursurile de înot organizate de acest serviciu cu un abonament de 55 de lei care include 10 şedinţe. Mai mult, profesorii şi învăţătorii pot organiza orele de sport la bazin. Contra aceleiaşi sume, elevii pot să înveţe să înoate în cadrul orelor de curs alături de colegii de şcoală. Deja sunt rezervate peste 400 de ore pentru 40 de clase din şcolile generale sibiene şi asta numai de la începutul lunii martie şi până la sfârşitul lui mai.

Programul la bazin, saună, băi la cadă şi sala de sport este de marţi până sâmbătă între orele 8 – 20, iar la cosmetică, coafor, frizerie, manichiură şi pedichiură este de marţi până vineri între 8 – 17, iar sâmbăta între 8 – 12. Preţul unui bilet la bazin este de numai 5 lei, la saună 13 lei, pentru o baie la cadă este de 3,5 lei iar abonamentul la sala de sport este de 50 de lei. La unele din serviciile complexului se oferă reduceri pentru pensionari şi copii.

Baia Neptun funcţionează din anul 1904.

Grădina Zoologică

Sibienii au la dispoziţie acest mijloc de recreere încă din anii ’20, când au fost puse bazele actualei grădini. După mai multe etape ale existenţei sale, Grădina Zoologică a intrat în administrarea muncipalităţii sibiene începând din anul 2005. Odată cu acest an au început o serie de lucrări ample de modernizare pentru creşterea calităţii serviciilor şi a calităţii vieţii animalelor ce trăiesc aici.

Datorită aşezării Grădinii Zoologice, la marginea Pădurii Dumbrava, şi prezenţei celor două lacuri în incinta acesteia, municipalitatea şi-a îndreptat atenţia spre amenajarea şi valorificarea potenţialului lor. Astfel la cele două lacuri au fost făcute lucrări ample de decolmatare şi reabilitare, pe Lacul I de agrement fiind amenajată o fântană arteziană, iar pe Lacul II o insulă pentru păsările de baltă. Infrastructura Grădinii a beneficiat şi ea de lucrări de extindere şi modernizare, a fost construit un WC public, un drum carosabil de 1500 mp şi încă două alei pietonale în suprafaţă de peste 300 mp, la care se adaugă încă 3.000 de mp de alei reabilitate. În prezent este în lucru clădirea care va găzdui noul sediu administrativ al Grădinii.

Animalele au beneficiat şi ele de lucrări de îmbunătăţire a habitatelor, majoritatea amplasamentelor fiind aduse la standarde europene: au fost construite amplasamente noi pentru lei, tigrii, lupi, lupi albi, lame, oaia cu coamă, şi mistreţi şi a fost reabilitat şi extins amplasamentul pentru reptile şi papagali. Numărul animalelor a crescut şi el, printre achiziţiile notabile numărându-se jaguarul, trei specii de reptile, papagali, maimuţe (pavieni) şi ierbivore (vatusi şi iacul).

În total, au fost realizate investiţii de aproximativ 4.000.000 lei, iar rezultatele nu au întârziat nici ele să apară, numărul vizitatorilor dublându-se, de la 80.000 în anul 2007 la 123.000 în anul 2008 şi peste 170.000 în anul 2009.

În prezent Gradina Zoologică Sibiu este una din cele mai moderne din ţară şi se întinde pe o suprafaţă de peste 15 hectare, prezentând vizitatorilor 177 de animale din 47 de specii, cele mai noi achiziţii fiind doi şerpi boa, un anaconda şi pecarii (mistreţi pitici) aduşi în luna septembrie a anului trecut. Programul de funcţionare este zilnic între orele 9 – 17 (sâmbătă şi duminică inclusiv), iar preţul unui bilet este de 3 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru copii, elevi şi pensionari.

Teatrul de Balet Sibiu

Teatrul de Balet Sibiu îi invită pe sibieni şi în această primăvară să urmărească spectacolele şi evenimentele sale. În luna martie, iubitorii dansului sunt aşteptaţi să participe la o „Gală de Balet” unde vor putea urmări fragmente din opere celebre, precum: Corsarul, Don Quijote, Frumoasa din pădurea adormită, Diana şi Achteon, numeroase dansuri de caracter, dar şi „Noaptea valpurgiei” din opera Faust. În luna aprilie, Teatrul de Balet Sibiu este invitat să participe la o „Gală de Balet” organizată de Opera Naţională Bucureşti cu ocazia Zilei Internaţionale a Dansului, iar în luna mai va  veni în întâmpinarea publicului cu o nouă premieră, Raymonda.

Biletele pentru spectacolele Teatrului de Balet Sibiu pot fi achiziţionate de la Casa de Cultură a Municipiului, iar în seara spectacolului se vor găsi la Casa de Cultură a Sindicatelor. Preţul unui bilet este de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Teatrul Naţional Radu Stanca

Teatrul Naţional Radu Stanca pregăteşte de asemenea numeroase premiere şi Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu care va avea loc în perioada 28 mai - 6 iunie 2010 cu tema “Întrebări / Questions”. În luna martie publicul este aşteptat la două premiere : Puricele În Ureche după Georges Feydeau în regia lui Şerban Puiu, la secţia română şi Der Talisman / Talismanul de Johann Nestroy tot în regia lui Şerban Puiu la secţia germană. Luna mai va adăuga încă două spectacole repertoriului teatrului: Berlin Alexanderplatz după Alfred Döblin, în regia lui Dragoş Galgoţiu la secţia română şi Die Anatomie Eines Mordes – Prah / Anatomia Unei Crime – Prah de Csaba Mikó, György Spiró, în regia lui Brigitte Drotloff la secţia germană.

Două dintre spectacolele Teatrului Naţional Radu Stanca vor fi prezente în această primăvară şi la Pécs, Ungaria:  Electra după Sofocle şi Euripide, în regia Mihai Măniuţiu şi Die Anatomie eines Mordes – Prah / Anatomia unei crime – Prah de Csaba Mikó, György Spiró, în regia lui Brigitte Drotloff la Secţia Germană.

Pentru spectacolele Teatrului Naţional Radu Stanca biletele sunt disponibile pe www.sibfest.ro, la Agenţia Teatrală din Sibiu (Str. Nicolae Bălcescu, nr. 17) şi la intrare în zilele de spectacol, cu 30 de minute înainte de ora de începere a reprezentaţiei. Costul unui bilet este de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

z

Acum 12 ani

bine, mai cultilor, dar nimic despre investitiile primariei in sport, unde-i sportul? ca ma uit zilnic la tanara generatie de obezi...sau tocmai de aceea au trimis comunicatul asta la ziare, ca sa dreaga busuiocul dupa declaratiile inconstiente ale lui Johannis ca "sportul nu-i treaba primariei"?
Raspunde

dumitru

Acum 12 ani

depinde la ce sport te referi ,pentru generatia de obezi nu iti trebuie sport de performanta ci mai degraba vointa de sport sa alergi slava domnului sibiu are un parc superb(parcul sub arin),pentru sportul de performanta domnul primar are ferfecta dreptate se finateaza performanta.De ce nu se face un bilant al cluburilor din sibiu din 1990-2009 sa vedem ce performante notabile avem :nationale si internationale si atunci putem sa acuzam primaria de ne inplicare in sport.singura formatie de club de dupa 1990 care reuseste sa mai tina steagu un pic sus este CSU.ATLASSIB insa fara un parcurs extraordinar in comp internationale desi exista un sponsor privat.in concluzie este nevoie de foarte multi bani pentru performanta.
Raspunde

Oferta

Acum 12 ani

de asemenea ar trebui sa informam cititori-cititoarele ca pe langa gama de servici anuntate , in oferta zilnica este si o muje gratis de la mine pentru voi. da-ti navala!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus