Vineri,
26.04.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Noul bilant al seismului din Haiti depaseste 222.500 de morti

Bilanţul seismului care a devastat Haiti la 12 ianuarie a fost revizuit la peste 222.500 de morţi, potrivit celor mai recente statistici publicate marţi de Biroul Naţiunilor Unite pentru Afaceri Umanitare, care citează direcţia de Protecţie Civilă haitiană, anunţă Mediafax. Duminică, preşedintele Rene Preval afirmase că numărul total al victimelor ar putea atinge 300.000 de morţi, ţinând cont de numeroasele cadavre care se află în continuare sub dărâmături.

Conform raportului Protecţiei Civile, 222.517 haitieni au murit, faţă de 217.000 de decese evocate în bilanţul precedent, în timpul seismului care s-a soldat cu 310.900 de răniţi, peste un milion de persoane rămase fără adăpost şi peste 1,5 milioane de sinistraţi.

Organismul haitian mai precizează că mai multe familii care au părăsit de bună voie Port-au-Prince a doua zi după cutremurul de pământ cu magnitudinea 7 au revenit în capitala devastată.

Marţi, un seism de 4,7 s-a produs în această ţară, generând panică în rândul haitienilor. Deocamdată, nu s-au înregistrat noi victime, însă în unele cartiere din Port-au-Prince câteva imobile fisurate de la seismul din 12 ianuarie s-au prăbuşit.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus