Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

70 de tari sunt invitate la Festivalul de Teatru Sibiu 2010

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, ajuns la cea de-a XVII-a ediţie, care se va desfăşura între 28 mai şi 6 iunie, va găzdui anul acesta participanţi din 70 de ţări şi va prezenta 350 de evenimente, informează organizatorii evenimentului.

Tema de anul acesta a festivalului este "Întrebări". Evenimentele se vor desfăşura în 66 de spaţii, fiind aşteptaţi zilnic 35.000 de spectatori.

Oferta culturală a ediţiei 2010 cuprinde producţii reprezentative ale marilor teatre româneşti şi din străinătate, spectacole de stradă în oraşul vechi, spectacole de teatru-dans, teatru de păpuşi, spectacole de lumini, muzică şi pantomimă, dar şi conferinţe, dezbateri, expoziţii de pictură şi fotografie şi lansări de carte.

Printre teatrele româneşti prezente în cadrul festivalului se numără Teatrul Maghiar de Stat Cluj, cu adaptarea peliculei „Strigăte şi şoapte” de Ingmar Bergman, în regia lui Andrei Şerban.

Unul dintre teatrele prezente la Sibiu anul acesta este Odin Teatret din Danemarca, care prezintă trei spectacole regizate de italianul Eugenio Barba: „În scheletul balenei”, „Odă evoluţiei” şi „Visul lui Andersen”. Schauspielhaus Zürich din Elveţia,) împreună cu Teatro Garibaldi di Palermo din Italia şi Bart Production prezintă cel mai nou spectacol al regizorului Peter Brook, „De ce, de ce”, o meditaţie asupra teatrului, care o are în distribuţie pe actriţa austriacă Miriam Goldschmidt de la Burgtheater.

Deutsches Theater Berlin din Germania aduce la Sibiu spectacolul după nuvela lui Gogol „Însemnările unui nebun”, în regia lHannei Rudolph. Compania de teatru germană Spielzeit Europa aduce la Sibiu „Butoiul cu pulbere”, spectacol regizat de Dimiter Gotscheff, o descriere fidelă a stării generale de violenţă omniprezentă în unele dintre ţările balcanice.

Una dintre cele mai apreciate companii japoneze de teatru experimental, Yamanote Jijosha, revine la Sibiu, cu acelaşi prilej, pentru a prezenta propria versiune a textului clasic „Oedip rege” de Sofocle, folosind tehnica de interpretare numită Yojo-han.

Un alt eveniment special îl reprezintă prezenţa la Sibiu a Quanzhou Marionette Troupe (China), trupă a cărei păpuşari folosesc o tehnică tradiţională veche de peste 2.000 de ani şi mânuiesc marionete cu până la 36 de sfori.

Printre companiile care vor prezenta anul acesta spectacole de teatru-dans la Sibiu se mai numără Les Ballets Jazz de Montréal din Canada şi Charleroi Danses din Belgia.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus