Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Zapada de doi metri la Balea

Ninsoarea s-a întors astăzi, în judeţul Sibiu, în municipiu circulându-se în condiţii de iarnă, cu vizibilitate redusă, fără să fie zăpadă pe carosabil. Amatorii de sporturi de iarnă pot urca la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraşului, la Bâlea Lac, unde stratul de zăpadă măsura, vineri, 180 de centimetri. La peste 1.800 de metri altitudine, pericolul de avalanşă este mare, de gradul patru pe o scară de la unu la cinci, conform Centrului Regional Meteorologic Transilvania. Turiştii care doresc să practice sporturile de iarnă la Bâlea sunt rugaţi să solicite informaţii şi să respecte recomandările patrulei Salvamont aflate în zonă. Traseele turistice situate în Munţii Făgăraş, deasupra cabanelor Bărcaciu, Negoiu, Bâlea, Turnuri şi a refugiului Suru şi traseul principal de creastă din munţii Făgăraşului din judeţul Sibiu au fost închise de pe 16 decembrie 2009, ca urmare a creşterii riscului de producere a avalanşelor şi a accidentelor din cauza zăpezii, potrivit Agerpress. Salvamontiştii sibieni le recomandă turiştilor care se deplasează în zona montană să fie echipaţi specific perioadei de iarnă. În caz de urgenţă, turiştii sunt rugaţi să apeleze numărul de urgenţă 112.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus