Joi,
02.02.2023
Innorat
Acum
3°C

Aparat impotriva migrenelor

Un nou dispozitiv, care eliberează un puls magnetic în partea din spate a craniului, ar putea fi folosit ca tratament alternativ împotriva migrenelor, potrivit unui studiu publicat recent în revista The Lancet Neurology.
În urma testelor efectuate, cercetătorii de la Albert Einstein College of Medicine din New York au constatat că 40% dintre pacienţi nu mai aveau dureri, la două ore după ce au folosit acest dispozitiv.
Cercetătorii americani au demonstrat că aparatul nu produce efecte secundare şi are dimensiuni reduse, putând fi folosit cu uşurinţă la domiciliu.
Medicii consideră însă că este nevoie de o serie de teste suplimentare pentru a stabili cu precizie frecvenţele şi dozele acestor impulsuri magnetice.
Dispozitivul emite un puls magnetic singular transcranian (TMS), capabil să întrerupă circuitele electrice cerebrale disfuncţionale, vinovate pentru apariţia simptomelor migrenelor cu aură. Aura este definită drept ansamblul perturbaţiilor senzoriale sau vizuale care apar înainte de declanşarea unei migrene. Printre principalele simptome se numără apariţia unor puncte întunecate şi a unor linii oblice în câmpul vizual, ţiuituri în urechi, amorţeli şi dificultăţi de vorbire.
La acest studiu au participat 200 de pacienţi, timp de trei luni, care au fost rugaţi să folosească noul dispozitiv pentru a-şi trata migrenele cu aură de care sufereau. Jumătate dintre voluntari au primit un dispozitiv placebo.
În urma testelor efectuate, cercetătorii au constatat faptul că pulsul magnetic provenit din acest dispozitiv a fost considerabil mai eficient decât tratamentul placebo.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus