Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-3°C

Preturi de criza in imobiliare: 864 de euro pe mp


172000 de lei, inclusiv TVA, este prețul cerut de Banca Românească, sucursala din Sibiu, pe un apartament cu două camere și dependințe în suprafață de 47,4 metri pătrați. Apartamentul este situat pe strada Luptei, la etajul doi și va fi vândut prin licitație publică pe data de 15 martie, la sediul sucursalei sibiene a băncii. ”Nu se prezintă nimeni la astfel de licitații. Colegii mei din branșă scot degeaba apartamente de câteva zeci de  ani la asemenea prețuri. Plătesc, acum, prețul supăraevalării de pe vremea boomului imobiliar”, a declarat pentru Turnul Sfatului un director de bancă din Sibiu.

Banca Românească, sucursala Sibiu, este printre primele bănci care a scos la executare silită bunuri imobile ipotecate în favoarea băncii. Până acum au scos imobile situate atât în Sibiu, cât și în Cârța sau Poiana Sibiului, de exemplu. Apartamentul scos acum la licitație aparține debitoarei SC Atraco SRL, firmă de construcții care în cel mai bun an financiar al său, 2008, un număr mediu de patru salariați și o cifră de afaceri de 1,4 milioane de lei.

Nu numai băncile scot la executare silită bunuri imobile la prețuri mari față de criza care astupă orice gură de oxigen zilele acestea.
Administrația Finanțelor Publice din Mediaș va încerca să vândă la o a doua licitație publică, la un preț deja diminuat cu 25%, o garsonieră a SC Amiral SRL, în suprafață utilă de 58,61 de mp, cu o cameră, bucătărie și antreu, la prețul de 15.500 de euro, inclusiv TVA (264 de euro pe mp).
Mult mai ieftin este un apartament din Copșa Mică, executat tot de Finanțele Publice – cu două camere, bucătărie, baie, hol, debara, cămară și balcon, prețul cerut este de 9.378 de euro. Licitația, la primul termen, este programată pe 18 martie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus